1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

MovEat Wine kommer till Ystad

I maj förra året var det premiär för MovEat i Ystad. En matvandring med smakstopp längs vägen. Lördagen den 7 mars kommer MovEat Wine för första gången till Ystad.
Sammanlagt har MovEat arrangerats i fler än 25 städer. Den 7 mars kommer MovEat Wine till Ystad.

MovEat Wine går ut på att deltagarna, i eget tempo, tar sig genom staden och provsmakar viner på åtta utvalda restauranger längs vägen.

– Vi är jätteglada att MovEat Wine i Ystad tas emot med öppna armar. MovEat är en genuin och härlig smakupplevelse som du gör i egen takt, själv eller tillsammans med vänner, berättar Charlotta Ranert, grundare av MovEat.

Konceptet är enkelt, MovEat Wine pågår mellan klockan 13.00 och 18.00 lördagen den 7 mars. Deltagarna samlas på Hotell Continental du Sud för en första vinupplevelse tillsammans, varpå de med hjälp av en meny och karta besöker ytterligare sju utvalda restauranger i sin egen takt.

MovEat Wine Walk inkluderar vinupplevelser hos Continental du Sud, Sushinu, Pinchos, Grändens mat, Restaurang UppellerNer, Prins Carl Hotel, Möllers Bryggeri och Hos Mortens café.

– Det erbjuds självklart mat och matiga snacks som passar till vinerna på alla ställen, berättar Lina Nilsson, projektledare MovEat Wine Walk.

Läs mer

Ceremoni

Mustigt författarskap gav Lina Wolff Piratenpriset

Burlesk humor med stora gester har tagit författaren Lina Wollf ända in i den aktningsvärda skaran av Piratenpristagare. Vid en något nedtonad ceremoni kom hon häromveckan till Österlen för att ta emot priset.

Simrishamn

Tipspromenad med vinstchans

Lär känna Simrishamn med Österlens museums tipspromenad. Hämta ett tipsformulär med 10 frågor i museibutiken, gå en promenad genom staden med museets app ”Simrishamn 900 år” och svara på frågorna. De som svarar rätt och lämnar in sitt tipsformulär innan den 15 september deltar i utlottningen av fina priser.

Simrishamn

Ingen Krämarmarknad i år

På grund av pågående pandemi och av hänsyn till besökarna, ställs årets Krämarmarknad i Simrishamn in. Det är Gröstorps IF som arrangerar marknaden tillsammans med Köpmannaföreningen i Simrishamn. ”Inkomsterna från Krämarmarknaden betyder mycket för föreningen så vi har ett tufft år framför oss” konstaterar Bo-Inge Widerberg, Gröstorps IF.

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Ystad

Charlotte Berlins museum öppet

Charlotte Berlin föddes i Ystad 1841 och levde där fram till sin död 1916. År 1881 köpte hon huset på Dammgatan, där Charlotte Berlins museum finns idag. Museet är öppet varje dag 22 juni - 6 september. Visning varje hel timme klockan 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 och 16.00. Entréavgiften betalas i museibutiken.

Simrishamn

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Efter att ha bott i en folkabuss och flackat runt mellan Europas bästa surfstränder i några år har Måns Olofsson slagit ner bopålarna. Strax efter påsk öppnade han Österlen Coffee and Waves, ett surflodge och kafé i Kivik.