1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

MovEat Wine kommer till Ystad

I maj förra året var det premiär för MovEat i Ystad. En matvandring med smakstopp längs vägen. Lördagen den 7 mars kommer MovEat Wine för första gången till Ystad.
Sammanlagt har MovEat arrangerats i fler än 25 städer. Den 7 mars kommer MovEat Wine till Ystad.

MovEat Wine går ut på att deltagarna, i eget tempo, tar sig genom staden och provsmakar viner på åtta utvalda restauranger längs vägen.

– Vi är jätteglada att MovEat Wine i Ystad tas emot med öppna armar. MovEat är en genuin och härlig smakupplevelse som du gör i egen takt, själv eller tillsammans med vänner, berättar Charlotta Ranert, grundare av MovEat.

Konceptet är enkelt, MovEat Wine pågår mellan klockan 13.00 och 18.00 lördagen den 7 mars. Deltagarna samlas på Hotell Continental du Sud för en första vinupplevelse tillsammans, varpå de med hjälp av en meny och karta besöker ytterligare sju utvalda restauranger i sin egen takt.

MovEat Wine Walk inkluderar vinupplevelser hos Continental du Sud, Sushinu, Pinchos, Grändens mat, Restaurang UppellerNer, Prins Carl Hotel, Möllers Bryggeri och Hos Mortens café.

– Det erbjuds självklart mat och matiga snacks som passar till vinerna på alla ställen, berättar Lina Nilsson, projektledare MovEat Wine Walk.

Läs mer

Aktion

Tranmanifestation mot kärnvapen

Som en manifestation mot kärnvapen ska ett träd i centrala Simrishamn fyllas med papperstranor på årsdagen av bomben över Hiroshima.

Krogliv

Rikstolvans krog bjuder Österlen på nya smaker

Det är inte underligt att tycke uppstår, när det libanesiska och italienska köket möts på ett vackert Österlen. Denna på pappret annorlunda men i munnen välsmakande kombination erbjuds från och med i sommar på Rikstolvans krog i Järrestad.

Nyöppnat

Strandkiosk i ålaboden

Ica Supermarket Klockareboden, med butik i Borrby, nysatsar på flera olika plan just nu. En sommaraktuell del av satsningen är kiosken vid Borrby strand som sätter guldkant på strandhänget.

Simrishamn

Musikaliska möten och veganska matupplevelser

Tastecelebration Residence i Andrarum lockar i sommar med både andlig och lekamlig spis. Från Isabel Brummers veganska paradrätter till sång- och musikunderhållning med bland andra Cohen-tolkaren Janerik Lundquist.

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Ystad

Charlotte Berlins museum öppet

Charlotte Berlin föddes i Ystad 1841 och levde där fram till sin död 1916. År 1881 köpte hon huset på Dammgatan, där Charlotte Berlins museum finns idag. Museet är öppet varje dag 22 juni - 6 september. Visning varje hel timme klockan 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 och 16.00. Entréavgiften betalas i museibutiken.