Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Naket och vågat i parken

På Kronovalls vinslott femårsjubilerar i sommar den välbesökta skulpturparken. I år visar 21 konstnärer och skulptörer verk i vitt skilda material och uttryck. Några har tagit ut svängarna mer än andra...
Juan Villavicencio är konstnär från Ecuador, med bas i Tryde. Juan deltar med skulpturen "The kiss" som är gjord i lera, järn och naturmaterial. – Mitt verk föreställer en kyss. Med vem, var och hur är bortom all betydelse.
Juan Villavicencio är konstnär från Ecuador, med bas i Tryde. Juan deltar med skulpturen "The kiss" som är gjord i lera, järn och naturmaterial. – Mitt verk föreställer en kyss. Med vem, var och hur är bortom all betydelse.

Avklätt och ekivokt. Det är första intrycket när man traskar runt bland årets skulpturer.

Men att flera verk är lite vågade är bara en slump.

– Det är inget genomgående tema, försäkrar projektledaren Lisa Abelsson.

I år är det många nya konstnärer i parken och flera har lokal anknytning.

– Det tycker jag är jättekul. Det har blivit en bra mix och många nya uttryck.

Skulpturparken är öppen fram till den 31 augusti. Det är fritt inträde och alla verk är till salu.

5 bilder

Ewald Rumpf är professor i psykologi, doktor i filosofi och har under 30 år ställt ut runt om i Europa. Hans bronsskulptur har den något kryptiska titeln "På väg till H&M".

Projektledaren Lisa Abelsson startade skulpturparken 2015 och har även ställt ut sina egna alster under årens lopp. I år visar hon bland annat en byst i aluminiumnät.

Lite vågad får man ändå säga att den är. Kjell Nilssons 90 kilo tunga kärleksbåt med mässingssegel.

I Spannstallet visar Margareta Forslund och dottern Elin Forslund glas med holografi och spegelserigrafi samt fjärilar i sandgjutet glas.

Amerikanen Rique Guzman bor och arbetar sedan några år tillbaka på Österlen. Han deltar för första gången på Kronovall med skulpturen "Love Strike och ett par målningar i Spannstallet.