unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Nitton inflyttningsklara, byggstart för fjorton nya

Det börjar närma sig inflyttning för ägarna till de nitton nybyggda bostadsrättslägenheterna på Karlsborgsområdet i Tomelilla. Samtidigt pågår markarbetet inför bygget av ytterligare fjorton marklägenheter.
Björn Johansson från BJ Invest, som tillsammans med HP Holding står bakom satsningen på Karlsborgsområdet i Tomelilla. Ida Nilsson från Bostad Ida´ Fastighetsförmedling sköter försäljningen av de nya marklägenheterna.
Björn Johansson från BJ Invest, som tillsammans med HP Holding står bakom satsningen på Karlsborgsområdet i Tomelilla. Ida Nilsson från Bostad Ida´ Fastighetsförmedling sköter försäljningen av de nya marklägenheterna.
Foto: Hannah Andersson

– Efterfrågan på den här typen av bostadsrätter i markplan är stort, menar Björn Johansson från BJ Invest, som tillsammans med HP Holding står bakom satsningen i Tomelilla.

– Alla bostadsrättslägenheterna i Brf Råbocken såldes snabbt, därför bygger vi nu vidare med Brf Vildkatten.

Björn visar runt i det snart inflyttningsklara kvarteret på Släntgatan tillsammans med Ida Nilsson från Bostad Ida´ Fastighetsförmedling.

– Den 14 mars kommer vi att bjuda in till visning, både för de som är på gång att flytta in i Brf Råbocken och intressenter till Brf Vildkatten, berättar Ida.

Byggstarten för Brf Råbocken ägde rum i början av 2019.

– Då var det trettio år sedan det senast byggdes nya bostadsrätter i Tomelilla, berättar Ida.

Att efterfrågan på boendeformen är stor tror Ida har sin orsak i bekvämligheten.

– Marklägenheterna liknar en liten villa med egen trädgårdstäppa, men bekvämligheten är större, det är en boendeform som jag tror tilltalar många.

För BJ Invest är satsningen medveten.

– Vi är måna om att bygga en produkt som passar på orten, och att även prisnivån är anpassad till orten, säger Björn.

För bygget står Knut Edstrands Byggnads AB med bas i Smedstorp.
För bygget står Knut Edstrands Byggnads AB med bas i Smedstorp.
Foto: Hannah Andersson

Den 30 april är det dags för inflyttning i marklägenheterna på Släntgatan, varav hälften är trerummare och andra hälften tvårummare.

– I Brf Vildkatten satsar vi på bara trerumslägenheter, berättar Björn. Annars kommer likheterna med Råbocken att vara många.

Det nya bostadsrättsområdet ligger söder om Råbocken och även här blir det parhus.

– Alla får trädgårdstäppa såväl framför som bakom huset, och läget är riktigt bra för de stora uteplatserna kommer att ligga i söderläge, konstaterar Björn. I likhet med Brf Råbocken får alla på Vildkatten carport. En gjuten uteplats ingår, men det går även att få ett inglasat uterum som tillval.

Det blir Knut Edstrands Byggnads AB som gör verklighet av idén.

– Vi vill gärna samarbeta med lokala hantverkare, poängterar Björn. Och mäklare, som i det här fallet Ida, som har kontor på orten, lägger han till.

Markarbetet för Brf Vildkatten har som sagt startat och fyra av de 14 marklägenheterna är redan sålda.

– Planen är att det ska vara klart för inflyttning i april 2021, avslutar Björn.

quote
Marklägenheterna liknar en liten villa med egen trädgårdstäppa, men bekvämligheten är större, det är en boendeform som jag tror tilltalar många.