1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
Motor

Nöjda kunder på nya bilbesiktingsstationen

I mitten av februari i år etablerade sig Besikta bilprovning i Simrishamn och företaget har enligt marknadsområdeschefen Nils-Olof Pålsson fått en flygande start.
På Besikta bilprovning i Simrishamn arbetar Kristian Persson som ensam besiktningsman. Han kan således ta åt sig äran för den höga kundnöjdheten.

– Vi är jättenöjda med mottagandet och enligt våra undersökningar är kunderna också väldigt nöjda, säger Nils-Olof Pålsson, som ansvarar för Besiktas 18 stationer runt om i Skåne.

Företaget använder sig av Net Promoter Score, NPS som är en tydlig poängskala där man mäter hur benägna kunderna är att rekommendera företaget.

– Enligt vår kundnöjdhetsundersökning ligger vi på 83 poäng här i Simrishamn. Det är en skala som går från minus 100 till 100, så det är nära taket. Snittet i hela Besikta ligger runt 55, så det är riktigt fina siffror, säger Nils-Olof Pålsson.

På Simrishamnsstationen arbetar Kristian Persson som ensam bilbesiktningsman. Han kommer från Kivik och jobbade tidigare på Kiviks musteri.

– Att ha kollegor man ju sakna ibland, men annars är det här ett väldigt kul jobb, säger Kristian som är upptagen med att besiktiga en 18 år gammal Golf GTI. Nästa bil är en blott tre år gammal BMW X3.

– Det är stor variation, så det är kul.

Nils-Olof Pålsson hoppas naturligtvis på att verksamheten ska växa så att det blir möjligt att anställa kollegor till Kristian, men säger att det kan ta lite tid.

– Det är generellt svårare att få in en fot på mindre orter och antalet potentiella kunder är färre. Men vi jobbar på att bygga upp verksamheten här.

I dagsläget har Besikta 165 stationer på 143 orter, från Ystad i söder till Gävle i norr.

Besikta är ackrediterade av Swedac, en statlig myndighet som bland annat övervakar besiktningsorgan och kontrollerar att företaget agerar opartiskt och oberoende mot alla som använder deras tjänster. Det innebär bland annat att Besikta till exempel inte får tjäna på att hitta fel på fordonen som besiktigas.

Felicias 18 år gamla Golf GTI undersöks grundligt av Kristian som hittar lite småbrister.
Besikta i Simrishamn tar emot personbilar och lättare lastbilar. Bilprovningen ligger vägg i vägg med Simrishamns bilverkstad på Fabriksgatan 7.
Nils-Olof Pålsson, marknadsområdeschef syd på Besikta berättar att man hela tiden kikar på nya orter att etablera sig i. Skurup står på tur i sydöstra Skåne.