1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
Motor

Nöjda kunder på nya bilbesiktingsstationen

I mitten av februari i år etablerade sig Besikta bilprovning i Simrishamn och företaget har enligt marknadsområdeschefen Nils-Olof Pålsson fått en flygande start.
På Besikta bilprovning i Simrishamn arbetar Kristian Persson som ensam besiktningsman. Han kan således ta åt sig äran för den höga kundnöjdheten.

– Vi är jättenöjda med mottagandet och enligt våra undersökningar är kunderna också väldigt nöjda, säger Nils-Olof Pålsson, som ansvarar för Besiktas 18 stationer runt om i Skåne.

Företaget använder sig av Net Promoter Score, NPS som är en tydlig poängskala där man mäter hur benägna kunderna är att rekommendera företaget.

– Enligt vår kundnöjdhetsundersökning ligger vi på 83 poäng här i Simrishamn. Det är en skala som går från minus 100 till 100, så det är nära taket. Snittet i hela Besikta ligger runt 55, så det är riktigt fina siffror, säger Nils-Olof Pålsson.

På Simrishamnsstationen arbetar Kristian Persson som ensam bilbesiktningsman. Han kommer från Kivik och jobbade tidigare på Kiviks musteri.

– Att ha kollegor man ju sakna ibland, men annars är det här ett väldigt kul jobb, säger Kristian som är upptagen med att besiktiga en 18 år gammal Golf GTI. Nästa bil är en blott tre år gammal BMW X3.

– Det är stor variation, så det är kul.

Nils-Olof Pålsson hoppas naturligtvis på att verksamheten ska växa så att det blir möjligt att anställa kollegor till Kristian, men säger att det kan ta lite tid.

– Det är generellt svårare att få in en fot på mindre orter och antalet potentiella kunder är färre. Men vi jobbar på att bygga upp verksamheten här.

I dagsläget har Besikta 165 stationer på 143 orter, från Ystad i söder till Gävle i norr.

Besikta är ackrediterade av Swedac, en statlig myndighet som bland annat övervakar besiktningsorgan och kontrollerar att företaget agerar opartiskt och oberoende mot alla som använder deras tjänster. Det innebär bland annat att Besikta till exempel inte får tjäna på att hitta fel på fordonen som besiktigas.

Felicias 18 år gamla Golf GTI undersöks grundligt av Kristian som hittar lite småbrister.
Besikta i Simrishamn tar emot personbilar och lättare lastbilar. Bilprovningen ligger vägg i vägg med Simrishamns bilverkstad på Fabriksgatan 7.
Nils-Olof Pålsson, marknadsområdeschef syd på Besikta berättar att man hela tiden kikar på nya orter att etablera sig i. Skurup står på tur i sydöstra Skåne.

Läs mer

Simrishamn

Tipspromenad med vinstchans

Lär känna Simrishamn med Österlens museums tipspromenad. Hämta ett tipsformulär med 10 frågor i museibutiken, gå en promenad genom staden med museets app ”Simrishamn 900 år” och svara på frågorna. De som svarar rätt och lämnar in sitt tipsformulär innan den 15 september deltar i utlottningen av fina priser.

Simrishamn

Ingen Krämarmarknad i år

På grund av pågående pandemi och av hänsyn till besökarna, ställs årets Krämarmarknad i Simrishamn in. Det är Gröstorps IF som arrangerar marknaden tillsammans med Köpmannaföreningen i Simrishamn. ”Inkomsterna från Krämarmarknaden betyder mycket för föreningen så vi har ett tufft år framför oss” konstaterar Bo-Inge Widerberg, Gröstorps IF.

Sydöst

Dags för Hästrundan i helgen

Skåne. I dagarna tre blir det en blandning av prova på aktiviteter, öppna hus, föreläsningar, utställningar, med mera. Aktiviteter för både barn och vuxna. Evenemanget är ett samarbete mellan Föreningen Hästrundan, hästföretag och föreningar i Sydöstra Skåne samt Destination Häst.

Simrishamn

Sommarens konserter ställs in

Sommarens konserter på Ribbingsberg ställs in på grund av Covid-19. ”Vår konsertlokal bygger på närhet och gemenskap till musiken och konsten och vi kan inte chansa på hur läget kommer att vara i sommar” skriver Boel och Mats. ”Nästa år kommer vi att ladda för att åter välkomna fantastiska artister och publik till en sommar med glädje, musik och konst.”

Simrishamn

Utställningen Livs-medel invigs

Utställningen Livs-medel ger ett kulturhistoriskt sammanhang för örten bovete, och tar upp olika perspektiv kopplat till dagens frågor om lokal livsmedelsproduktion. Konstnären Gunnel Pettersson finns på plats på Österlens museum och berättar om sin utställning torsdagen den 18 juni klockan 13-15. Max 40 deltagare. Föranmälan till museet krävs.

Simrishamn

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Efter att ha bott i en folkabuss och flackat runt mellan Europas bästa surfstränder i några år har Måns Olofsson slagit ner bopålarna. Strax efter påsk öppnade han Österlen Coffee and Waves, ett surflodge och kafé i Kivik.