Ny chef på musteriet

Kivik Artikeln publicerades
Ulrica Larsson när hon var vd för EBP i Olofström.
Ulrica Larsson när hon var vd för EBP i Olofström.

Ulrica Larsson har tillträtt som ny produktionschef på Kiviks Musteri och kommer att ansvara för företagets produktionsanläggningar i Kivik och Stockholm.

Ulrica Larsson kommer senast från en tjänst som fabrikschef och VD på Ytab i Näsum och tar över efter Christian Rosengren som gått vidare till Absolut i Åhus. Ulrica har erfarenhet från ledande befattningar inom andra produktionsföretag, bland annat som fabrikschef på Plastal i Simrishamn, VD för Intermercato i Tommarp och VD för EBP i Olofström.

Det svenska, familjeägda Kiviks Musteri med rötter på Österlen sedan 1888 fortsätter att utvecklas. Sedan 2018 har man fördubblat sin lagringskapacitet genom samarbete med GDL, ett av Sveriges största logistikföretag, och är idag en modern livsmedelsproducent med produktionsanläggningar både i Kivik och i Stenhamra.

– Jag är glad över den utmaning det innebär att bidra till det fina familjeföretaget Kiviks Musteris framgångar framöver, samtidigt som jag är stolt över vad jag fått vara med om på Ytab, säger Ulrica Larsson.

– Vi växer och behöver utveckla såväl kompetens som hur vi arbetar för att fortsätta möta våra kunders behov. Därför känns det mycket bra att Ulrica valt att ta taktpinnen vidare efter Christian Rosengren, säger Thomas Jensen, VD på Kiviks Musteri.

Tidigare i år skrev Kiviks Musteri under Livsmedelsföretagens gemensamma Hållbarhetsmanifest med målet att minimera sin egen klimat- och miljöpåverkan. Man har sedan tidigare redan arbetat konkret med flera av åtagandena men vill nu ytterligare lägga vikt på uppsatta miljömål inom såväl produktion, transport, förpackningar, matsvinn, vatten och i leverantörsled.

Ulrica Larsson tillträdde den 4 november och kommer att ingå i Kiviks Musteris ledningsgrupp, som därmed består av hälften kvinnor och hälften män.