Ny mötesplats för alla

Tomelilla Artikeln publicerades
Lulu Mårtensson bjuder in till Mötesplatsen som äger rum varje måndag klockan 16.00-19.00. Det är helt kostnadsfritt att vara med.
Lulu Mårtensson bjuder in till Mötesplatsen som äger rum varje måndag klockan 16.00-19.00. Det är helt kostnadsfritt att vara med.

Förra måndagen var det premiär för Mötesplatsen i Tomelilla. Ledordet för kommunens nya mötesplats är inkludering, med målet att skapa möjlighet för möten mellan människor.

– Vi har hämtat inspiration från Mötis i Skurup som varit ett väldigt lyckat integrationsprojekt, berättar Lulu Mårtensson, integrationssamordnare i Tomelilla kommun. Skillnaden är att vi vänder oss till en bredare målgrupp.

Mötesplatsen äger rum varje måndag mellan klockan 16-19 i kommunhusets café.

– Mötesplatsen sker i samverkan mellan Tomelilla och Ystad kommun och projektet finansieras av Länsstyrelsen. Diana Blom är anställd i projektet och kommer att driva mötesplatsen. Men även jag kommer att vara på plats på måndagarna, berättar Lulu.

Alla är välkomna till Mötesplatsen, för att ta en fika, prata och umgås. Ambitionen är att deltagarna ska vara medskapare.

– Mötesplatsen blir vad vi gör den till, poängterar Lulu. Det är besökarna som bestämmer vad vi ska göra här. Medarbetare från kommunen, men även externa gäster, kommer att bjudas in efter deltagarnas önskemål. När vi varit igång ett tag är min förhoppning att nya aktivitetsgrupper kommer att skapas som ringar på vattnet.

Två av premiärkvällens första besökare är Kerstin Persson och Gun-Britt Svensson.

– Jag gick hit av nyfikenhet, berättar Kerstin.

– Det låter trevligt att deltagarna får styra innehållet, konstaterar Gun-Britt.

En liten stund senare ansluter Mariya Björklund.

– Jag jobbar med etableringskursen på Österlens folkhögskola och tycker att det låter trevligt med en mötesplats för gemenskap och aktiviteter.

Aktuellt program för Mötesplatsen finns på Tomelilla kommuns hemsida.