1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Ny toppmodern tandvårdsklinik i Tomelilla

För lite drygt en vecka sedan slog Tandvård Österlen upp portarna till östra Skånes modernaste tandvårdsklinik. Den ljusa mottagningen på 450 kvadratmeter ligger mitt i Tomelilla och hyser rymliga behandlingsrum som är utrustade med de senaste behandlingsenheterna.
Tandvård Österlen i Tomelilla, tidigare Österlentandläkarna, siktar på att bli östra Skånes tandvårdscenter. VD Lars Narhed har stora förhoppningar om att nå dit.

– Vårt mål är att ge våra patienter det allra bästa i allt från bemötande, avslappnad atmosfär till handlag och ett bra vårdresultat, säger VD Lars Narhed.

Arbetet med att färdigställa mottagningen har pågått sedan i somras och Lars är mycket nöjd med resultatet.

– Vi har hela tiden haft en tät dialog med Jonas Åkesson, fastighetsägaren, och han har varit väldigt samarbetsvillig. Själva arbetet är utfört av Nanders Bygg.

En reception, ett rymligt väntrum med designfåtöljer och en liten shop med tandvårdsprodukter är det första som möter patienterna.

Det första som möter patienterna är ett stort, inbjudande väntrum med reception, färgglada designfåtöljer, en stor platt-TV på väggen och en liten lekhörna för barn. Innanför finns sju behandlingsrum som alla bär namn på olika Österlenbyar. Här och var pryds de vita väggarna dessutom av fotografier med kända Österlenmotiv, tagna av fotografen Ulf Lagerholm. Lars Narhed har själv rötterna i Vitemölla och värnar om Österlen. Att den lokala anknytningen är viktig märks även bland personalen som till stora delar är rekryterad i trakten. För tillfället arbetar fyra tandläkare, två tandhygienister, fem sköterskor och en receptionist på mottagningen, men Lars Narhed öppnar för att man ska bli fler.

– Vi har plats för ytterligare några tandläkare och tandhygienister. Att östra Skånes tandvårdscenter heter Tandvård Österlen ska bli en självklarhet. Förhoppningen är att vi ska suga upp ytterligare 4000 patienter till de 8000 som vi redan har, säger Lars Narhed.

Lars Narhed visar mottagningens ortopantomograf, en modern röntgenteknik som möjliggör en oral helhetsbild med bra översyn av tänder och käkar.

För att lyckas med det, gäller det att satsa på tillgängligheten, ge ypperlig service, använda ny teknik och anställa kompetent personal.

På mottagningen arbetar bland annat tandläkaren Kent Jansson och sköterskan My Bergström.

Är man nyfiken på att bekanta sig med Tandvård Österlen har mottagningen öppet hus den 1 februari klockan 10-13.

Läs mer

Andrarum

Det svarta guldet i Andrarum

Lördagen den 11 juli bjuder kulturföreningen Christinas Wänner in till invigning av utställningen ”Det svarta guldet i Andrarum” på Christinehof slott. Samtidigt blir det boksläpp för Gert Lagerstedts bok om Andrarums alunbruk. Klockan 13.00-14.00.

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Fotboll

Kul start på sommarlovet

Ett 70-tal killar och tjejer samlades förra tisdagen på Tomelilla IP för att kickstarta sommarlovet med MFF Sommarcamp. På schemat stod teknikträning och matcher, men framförallt härligt häng med nya kompisar.

Simrishamn

Åhusentreprenör öppnar glasskiosk i fiskestugan

Simrishamns fiskestuga i Tobisvik hyser numera inte bara Simrishamns Dartförening. Sedan förra helgen finns här även en glasskiosk.

Simrishamn

Startar youtube-kanal om mental ohälsa

Efter att ha brottats med psykisk ohälsa i över 10 år börjar Kristoffer Sandgren komma på fötter igen. Nu vill han hjälpa andra som också har drabbats att hitta en väg tillbaka till livet.

Simrishamn

Hjälp fås genom app

Tomelilla kommun har sedan några månader använt appen Nyby för att koppla samman invånare som behöver hjälp med kvalificerade resurspersoner som vill bidra.