Ny toppmodern tandvårdsklinik i Tomelilla

Tomelilla Artikeln publicerades
Tandvård Österlen i Tomelilla, tidigare Österlentandläkarna, siktar på att bli östra Skånes tandvårdscenter. VD Lars Narhed har stora förhoppningar om att nå dit.
Tandvård Österlen i Tomelilla, tidigare Österlentandläkarna, siktar på att bli östra Skånes tandvårdscenter. VD Lars Narhed har stora förhoppningar om att nå dit.

För lite drygt en vecka sedan slog Tandvård Österlen upp portarna till östra Skånes modernaste tandvårdsklinik. Den ljusa mottagningen på 450 kvadratmeter ligger mitt i Tomelilla och hyser rymliga behandlingsrum som är utrustade med de senaste behandlingsenheterna.

– Vårt mål är att ge våra patienter det allra bästa i allt från bemötande, avslappnad atmosfär till handlag och ett bra vårdresultat, säger VD Lars Narhed.

Arbetet med att färdigställa mottagningen har pågått sedan i somras och Lars är mycket nöjd med resultatet.

– Vi har hela tiden haft en tät dialog med Jonas Åkesson, fastighetsägaren, och han har varit väldigt samarbetsvillig. Själva arbetet är utfört av Nanders Bygg.

Det första som möter patienterna är ett stort, inbjudande väntrum med reception, färgglada designfåtöljer, en stor platt-TV på väggen och en liten lekhörna för barn. Innanför finns sju behandlingsrum som alla bär namn på olika Österlenbyar. Här och var pryds de vita väggarna dessutom av fotografier med kända Österlenmotiv, tagna av fotografen Ulf Lagerholm. Lars Narhed har själv rötterna i Vitemölla och värnar om Österlen. Att den lokala anknytningen är viktig märks även bland personalen som till stora delar är rekryterad i trakten. För tillfället arbetar fyra tandläkare, två tandhygienister, fem sköterskor och en receptionist på mottagningen, men Lars Narhed öppnar för att man ska bli fler.

– Vi har plats för ytterligare några tandläkare och tandhygienister. Att östra Skånes tandvårdscenter heter Tandvård Österlen ska bli en självklarhet. Förhoppningen är att vi ska suga upp ytterligare 4000 patienter till de 8000 som vi redan har, säger Lars Narhed.

För att lyckas med det, gäller det att satsa på tillgängligheten, ge ypperlig service, använda ny teknik och anställa kompetent personal.

Är man nyfiken på att bekanta sig med Tandvård Österlen har mottagningen öppet hus den 1 februari klockan 10-13.