Nya kompisar och kunskaper - det bästa med fotbollsläger

Insidan Artikeln publicerades
På sommarfotbollslägret lär sig killar och tjejer att finta, dribbla, passa och skjuta som sina förebilder i Malmö FF.
Foto:Hannah Andersson
På sommarfotbollslägret lär sig killar och tjejer att finta, dribbla, passa och skjuta som sina förebilder i Malmö FF.

I slutet av förra veckan samlades hundra fotbollssugna barn på idrottsplatsen i Tomelilla för att vara med på Malmö FFs sommarläger.

Fotbollslägret anordnas för femte året och Susanne Göransson, som är spindeln i nätet för markservicen, berättar att idag står det pytt i panna på menyn.

– Barnen brukar vara rejält hungriga när det är dags att hålla lunchpaus och ordentligt trötta när lägret är slut för dagen vid halv tretiden.

Inte undra på. Det är ivriga spelare som ger allt i varenda övning som ledarna ställer dem inför.

  – Jag är ledare här för tredje året och det är alltid glada barn, som är på hugget, som möter oss när vi kommer till Tomelilla, berömmer Niklas Skoog, meriterad fotbollsspelare som jobbar för Malmö FF. På förmiddagen kör vi övningar med barnen. Idag får de träna passningar och mottagningar. Grunderna är viktiga för att kunna bli en bra fotbollsspelare. På eftermiddagen ser alla fram emot att spela match.

  Till lägret kommer barn från hela Skåne.

  – Det är en chans för barnen att träffa fotbollsintresserade i samma ålder, spelare som de annars bara möter när det är match och det brukar knytas många nya vänskapsband, berättar Susanne. Att det dessutom är deras förebilder från Malmö FF som leder träningarna tycker de förstås också är jättekul.

  Text och bild: Hannah Andersson

  Fakta

  Sommarfotboll med Malmö MFF

  I sommar håller Malmö FF den största upplagan av Sommarfotboll någonsin när de besöker Lomma, Bjärred, Åhus, Sölvesborg, Skanör-Falsterbo, Vellinge och Tomelilla.