1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
Flytt

Nypremiär i Folkets park

I fredags var det dags för Torget 6 efterlängtade premiär efter flytten till nyrenoverade Folkets park i Tomelilla.
Nu är Torget 6 på plats i Folkets park.
Foto: Hannah Andersson

– Det känns fantastiskt bra att vara på plats och äntligen få köra igång igen, säger Morgan Malmberg.

– Flytten har gått fint, förutom coronapandemin som svepte in, konstaterar Malin Malmberg.

Syskonduon tar dock situationen med ro.

– Den stora fördelen är att vi här i Folkets park har möjlighet att sprida ut gästerna i de stora lokalerna, säger Morgan.

Förutom teaterhallen, med ny bar, har de två vackra matsalar att servera gästerna i. På gång är även en balkong som kommer att byggas i anslutning till matsalen en trappa upp och en uteservering på markplan.

images10 bilder
enlarge
Torget 6 i Folkets park

Läs mer

Simrishamn

Tipspromenad med vinstchans

Lär känna Simrishamn med Österlens museums tipspromenad. Hämta ett tipsformulär med 10 frågor i museibutiken, gå en promenad genom staden med museets app ”Simrishamn 900 år” och svara på frågorna. De som svarar rätt och lämnar in sitt tipsformulär innan den 15 september deltar i utlottningen av fina priser.

Simrishamn

Ingen Krämarmarknad i år

På grund av pågående pandemi och av hänsyn till besökarna, ställs årets Krämarmarknad i Simrishamn in. Det är Gröstorps IF som arrangerar marknaden tillsammans med Köpmannaföreningen i Simrishamn. ”Inkomsterna från Krämarmarknaden betyder mycket för föreningen så vi har ett tufft år framför oss” konstaterar Bo-Inge Widerberg, Gröstorps IF.

Andrarum

Det svarta guldet i Andrarum

Lördagen den 11 juli bjuder kulturföreningen Christinas Wänner in till invigning av utställningen ”Det svarta guldet i Andrarum” på Christinehof slott. Samtidigt blir det boksläpp för Gert Lagerstedts bok om Andrarums alunbruk. Klockan 13.00-14.00.

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Simrishamn

Hjälp fås genom app

Tomelilla kommun har sedan några månader använt appen Nyby för att koppla samman invånare som behöver hjälp med kvalificerade resurspersoner som vill bidra.

Tomelilla

Tomelilladagen ställs in

Tomelilladagen som skulle ägt rum den 23 maj ställs in. ”Vi har beslutat att ställa in på grund av de rådande omständigheterna med anledning av coronaviruset” låter Morgan Malmberg och Therese Bengtsson, Företagarna i Tomelilla, meddela.