1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Nytt ljus på biblioteket

Under nästa vecka ­­kommer belysningen på biblioteket i Simrishamn att bytas ut. Biblioteket tvingas hålla stängt för besökare under arbetet och planerade evenemang flyttas eller ställs in.
Simrishamns bibliotek ska få ny belysning och kommer att vara stängt under vecka 38. Foto: Kate Visonj

Simrishamns bibliotek ska få ny belysning som ska förbättra ljusmiljön för både besökare och personal. Det betyder att biblioteket kommer att hålla stängt under vecka 38.

Det är av säkerhetsskäl som allmänheten inte får tillträde till lokalen under tiden som arbetet utförs.

Bibliotekets bokbuss kör dock som vanligt, och mellan turlistan kommer den att stå i Simrishamn för simrishamnare som vill hämta reservationer och låna från bokbussen.

Den som inte har möjlighet att hämta ut sina reservationer på bokbussen kan hämta dessa veckan därpå då reservationerna står extra länge.

Återlämning av medier kan som vanligt göras dygnet runt i bibliotekets bokinkast på baksidan av biblioteket. Tillgång till bokinkast finns även inne i Valfiskens foajé under husets öppettider som är 07.30-19.00, måndag till torsdag, och 7.30-17.00 på fredag. Återlämning kan även ske i bokbussen.

Den planerade Harry Martinson-kvällen med Anna Westerberg torsdagen 19 september flyttas fram till måndag 30 september klockan 18.30.

Babyrytmiken måndag 16 september klockan 10.00 flyttas från biblioteket till Rosa huset på Ehrenflyktsgatan 3.

Två av bibliotekets evenemang tvingas ställa in; Dator-drop in onsdag 18 september samt 21 september.

Bokbussen finns tillgänglig utanför biblioteket på Järnvägsgatan 2 måndag 16 september klockan 10.30-17.00, och fredag 20 september klockan 10.30-15.00.

Stängningen av biblioteket gäller även meröppet-besökare.

Läs mer

Andrarum

Det svarta guldet i Andrarum

Lördagen den 11 juli bjuder kulturföreningen Christinas Wänner in till invigning av utställningen ”Det svarta guldet i Andrarum” på Christinehof slott. Samtidigt blir det boksläpp för Gert Lagerstedts bok om Andrarums alunbruk. Klockan 13.00-14.00.

Teater

Det blir en sommar på scen i teaterladan

Repetitionerna inför Scen Österlens sommarmusikaler hade precis inletts när covid-19 spred sin skugga över världen. Men tack vare kreativa lösningar på problem som uppstått längs vägen, står barnen och ungdomarna nu redo att möta publiken i föreställningarna Aladdin Jr och RENT.

Musik

Spontana musikaliska äventyr skänker tröst

Spontanmusik har blivit kyrkomusikern Nadja Erikssons sätt att nå ut i coronatider. Hon tänker att musiken har en läkande kraft och skänker en välbehövlig glädje.

Simrishamn

Sommarens konserter ställs in

Sommarens konserter på Ribbingsberg ställs in på grund av Covid-19. ”Vår konsertlokal bygger på närhet och gemenskap till musiken och konsten och vi kan inte chansa på hur läget kommer att vara i sommar” skriver Boel och Mats. ”Nästa år kommer vi att ladda för att åter välkomna fantastiska artister och publik till en sommar med glädje, musik och konst.”

Simrishamn

Åhusentreprenör öppnar glasskiosk i fiskestugan

Simrishamns fiskestuga i Tobisvik hyser numera inte bara Simrishamns Dartförening. Sedan förra helgen finns här även en glasskiosk.

Simrishamn

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Efter att ha bott i en folkabuss och flackat runt mellan Europas bästa surfstränder i några år har Måns Olofsson slagit ner bopålarna. Strax efter påsk öppnade han Österlen Coffee and Waves, ett surflodge och kafé i Kivik.