1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Nytt poängsystem ska motivera motionärerna

Den 8 februari 2020 går startskottet för Winter Cross Run och tredje upplagan av Gripenserien, i år med ett nytt poängsystem för att motivera vardagsmotionären.
Gripenserien startar i februari med Winter Cross Run på Svampabanan i Tomelilla. Finalen avgörs i september på Charity trail i Smedstorp.
Foto: Hannah Andersson

Med Gripenserien vill Gael Joly, ADP sport events, få fler att hitta rörelseglädje.

Gripenserien är en cup som består av de fyra terrängloppen Winter Cross Run, Österlen Spring Trail, Österlen Green Run och Charity Trail.

– När jag startade Gripenserien var min tanke att samarbeta med andra lopparrangörer för att täcka hela Skåne, men det var lättare sagt än gjort, konstaterar Gael. När Daniela (Foussianis reds.anm.) och Tomelilla golfklubb hörde av sig till mig förra året med frågan om jag ville ta över Österlen Green Run föll det sig naturligt att koncentrera Gripenserien till Österlen och de egna loppen. Serien har fått Teleservice som huvudsponsor vilket underlättar kommunikationen och den nya satsningen.

Gripenserien erbjuder ett lopp per säsong: Winter Cross Run är vinterloppet som förra året bjöd på löpning i snö, Österlen Spring Trail möter våren, Österlen Green Run ges i slutet av sommaren och Charity Trail tar plats på hösten.

Gael Joly på Svampabanan i Tomelilla där Winter Cross Run äger rum den 8 februari.
Foto: Fredrik Ekblad

Vart och ett av loppen ges på unika arenor och bjuder deltagarna på fyra helt olika upplevelser.

– De fungerar även som en bro mellan olika idrotter och intressen. Winter Cross Run ges på Svampabanan i ett samarbete med motorsporten, Österlen Spring Trail tar plats mitt i den kulturhistoriskt spännande miljö som Christinehofs ekopark erbjuder, Österlen Green Run äger rum på en golfbana och Charity Trail möter både mountainbikecykling och fotboll.

Poängsystemet för serien kommer att se annorlunda ut 2020.

– Vi vill uppmuntra de som satsar på sin träning, förklarar Gael. Tidigare har det varit så att bara de trettio främst placerade i varje lopp har fått poäng. Med nya systemet kommer alla som startar att få poäng. Vi vill motivera vanliga motionärer att starta alla fyra loppen och kommer att ordna någon slags belöning för de som sprungit alla fyra.

Gael lyfter fram vikten av att ha ett mål med sin träning.

– Annars kan det vara svårt hitta motivationen att ge sig ut och motionera vid den här tiden på året när det är grått och kallt. Med ett tydligt mål att sträva mot blir det lättare att snöra på sig skorna och loppen i Gripenserien är en utmaning som de flesta klarar.

Gripenserien erbjuds i en kort och en lång version.

– För den korta är loppen mellan 4-6 kilometer och i den långa är de 7,6-13 kilometer.

Anmälan är redan öppen till alla fyra loppen. Alla som deltar i något av loppen är automatiskt med i Gripenserien.

– Startanmälan till ett lopp är en perfekt julklapp!

Gripenserien

Winter Cross Run
8 februari
4 och 7,6 kilometer
Svampabanan i Tomelilla
Österlen Spring Trail
19 april
5 och 13 kilometer
Christinehofs slott
Österlen Green Run
7 augusti
5 och 10 kilometer
Tomelilla golfbana
Charity Trail
19 september
5 och 10 kilometer
Smedstorp