1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Omedelbar succé för nystartat bebiskafé

Ackompanjerat av bebisjoller och symaskinsknatter, flöt samtalet mellan mammorna som provade på Gunnarshögs gårds nystartade bebiskafé i tisdags.
Tisdagens bebiskafé på Gunnarshögs gård utanför Hammenhög var det andra av totalt tre som arrangeras under våren. Intresset har varit stort och nästa tillfälle, med temat barnmat, är redan fullbokat.
Foto: Hannah Andersson

En gråmulen tisdagsförmiddag i mars ligger en vilsam stämning över Gunnarshögs gård. Ännu dröjer det en tid innan högsäsongen drar igång. Då passar det bra att bjuda in till bebiskafé resonerar Anja Persson.

– Idén har funnits ett tag och nu kände vi att tiden var den rätta att sjösätta den, säger Anja.

Magkänslan visade sig stämma alldeles utmärkt, för vårens tre träffar blev snabbt fullbokade.

– Det hade vi inte väntat oss, men det är förstås jättekul. Vi erbjuder en hel del aktiviteter för större barn, men har inte haft något för de riktigt små tidigare. Dessutom är det roligt att komma på nya sätt att nyttja lokalerna under lågsäsong. Initiativet att bjuda in till våffelbuffé har också slagit mycket väl ut, berättar Anja.

images5 bilder
enlarge

Bebiskaféet på Gunnarshögs gård erbjuder inte bara deltagarna möjlighet att träffa andra småbarnsföräldrar över en god bit mat, varje träff har ett tema och en aktivitet.

– Anja har bjudit hit mig idag för att visa hur man enkelt kan sy en liten värmande, eller kylande, vetekudde, berättar Helén Nordh som driver NordHsytt i Simris.

Tre av deltagarna i dagens bebiskafé är Ronja Rosdahl med dottern Linessa, 5 månader, Helena Hoffsten med sonen Vilton, 5 månader, och Johanna Pihl med dottern Moa, 5 veckor.

– Jag har besökt Gunnarshög flera gånger tidigare, men det är första gången jag är här på bebiskafé, berättar Helena.

– För mig är det allra första gången som jag hittat hit och det här var ju en jättetrevlig aktivitet, säger Ronja.

– Det är ett kul komplement till de traditionella bebiskaféerna som ofta arrangeras av kyrkan, för de brukar främst locka deltagare från närområdet, här ges chansen att träffa föräldrar och barn från olika orter, konstaterar Johanna.