GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

ÖSKG får regionalt bidrag för att öka ungas delaktighet i kulturlivet

Publicerad 28 juni 2018

På Region Skånes kulturnämnds senaste sammanträde den 13 juni beslutade nämnden att ge Östra Skånes Konstnärsgrupp (ÖSKG) bidrag inom ramen för ”Ung kraft”, bidraget ges för att främja ungas och unga vuxnas inflytande och delaktighet i det offentligt stödda kulturlivet.

Totalt inkom 11 ansökningar varav kulturnämnden beslutade att ge bidrag till två; ÖSKG och Teater 23 i Malmö. De två organisationerna får Region Skånes bidrag Ung kraft för att projektanställa unga personer (16-25 år) som under två år får möjlighet att arbeta med dem. Ung kraft-bidraget ska bidra till att utbudet når fler, ökar och blir intressantare för unga och unga vuxna. ÖSKG får 360 000 kronor för att skapa aktiviteter med och för unga och unga vuxna där olika konstnärliga och kulturella uttryck undersöks för att aktivera och genera ett ökat deltagande hos målgruppen.

Så här jobbar Österlenmagasinet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.