1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
TV-satsning

Österlenfloristen får eget trädgårdsprogram

Floristen Karl Fredrik Gustafsson, som driver blomster- och inredningsbutiken Karl Fredrik på Eklaholm i Hagestad radby, får ett eget trädgårdsprogram på TV4.
Österlenfloristen Karl Fredrik Gustafsson, som driver blomster- och inredningsbutiken Eklaholm i Hagestad radby, får ett eget trädgårdsprogram på TV4 i vår.
Foto: Mark Hanlon

Programmet som heter ”Karl Fredrik på Österlen” spelades in i somras och kommer visas i vår på bästa sändningstid, avslöjar Paulina Bånge, press- och pr-ansvarig på TV4:s presstjänst.

– Det blir fokus på trädgård och blommor och Karl Fredrik kommer bjuda på mycket inspiration, binda buketter och visa hur man kan ta tillvara trädgårdens växter och blommor.

Inspelningarna har skett på Eklaholm, Karl Fredriks och sambon Petter Kjelléns gård med anor från 1600-talet, samt i olika miljöer runt om på Österlen.

Karl Fredrik har tidigare medverkat i TV4s populära Nyhetsmorgon och bjudit tittarna på sin gedigna kunskap och kreativitet. Han har även setts i ett avsnitt av Mandelmanns gård och det var där produktionsbolaget upptäckte honom.

– Han är en otroligt härlig person med energi och utstrålning. Dessutom sitter han på mycket kunskap inom sitt område, så det är inte konstigt att de fick upp ögonen för honom, säger Paulina Bånge.

Karl Fredrik Gustafsson är väldigt förväntansfull och har själv inte sett något klipp från inspelningarna.

– Det är väldigt spännande och roligt. Det känns nästan overkligt, säger han.

Inspelningarna ägde rum mitt under högsäsongen och var ganska krävande.

– Det var nog tur att jag bara blev inkastad i det utan att veta så mycket innan. Samtidigt har jag haft ett otroligt stöd av Petter och mitt team här på Eklaholm så det gick jättebra.

Om programmet blir populärt och får höga tittarsiffror väntar kanske en ny karriär som TV-kändis för Karl Fredrik, men just nu är det fullt fokus på butiken som är fullproppad med julens blommor och arrangemang.

Karl Fredrik gästade paret Mandelmann i ett avsnitt av Mandelmanns Gård och det var där produktionsbolaget upptäckte honom.
Foto: Bass Nilsson
I programmet kommer Karl Fredrik bjuda på inspiration och visa hur man kan ta tillvara trädgårdens blommor.
Foto: Johan Bentzel
Inspelningarna ägde rum i somras på Karl Fredriks och sambon Petter Kjelléns gård med anor från 1600-talet.