1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Påskpyntad promenadstig

Färgglada påskägg, kycklingar, hönor, harar och en och annan påskkärring. Det är vad du hittar längs stigen som barnen på Borrby förskola hjälpt till att pynta.
Tindra Göransson knyter upp ett av påskäggen längs ”påskrundan” som startar vid byns utegym och sträcker sig en bit längs stigen som följer Borrby backar.
Foto: Hannah Andersson

Det är Borrbybon Helene Olsson som står bakom initiativet. I december gjorde hon verklighet av en snarlik idé, att sätta ut tomtar skänkta av privatpersoner, längs en av byns mest använda promenadstigar.

– Det blev väldigt uppskattat, därför ville jag göra något liknande nu till påsk och frågade förskolan om de ville hjälpa till. Och det ville de ju gärna!

images6 bilder
enlarge
Borrby förskola påskpyntar

Tidigare idag mötte Helene upp barnen från Borrby förskola vid Borrby backar. Barnen hade målat färgglada påskägg som de laminerat och tagit med sig.

– Vi har gjort påskägg som vi ska hänga upp, säger Tindra Göransson och visar stolt fram ett.

Stora som små har hjälpts åt att måla äggen och de äldre barnen har även pyntat påskris med fjädrar och färgglada tygband.

– Det blev en övning i att både mäta och klippa när vi skulle göra tygremsor i lagom längd, berättar Annika Blixt, förskolepedagog.

Påskrisen har pyntats på uppdrag av byns byalag och kommer att placeras ut i byn.

Läs mer

Andrarum

Det svarta guldet i Andrarum

Lördagen den 11 juli bjuder kulturföreningen Christinas Wänner in till invigning av utställningen ”Det svarta guldet i Andrarum” på Christinehof slott. Samtidigt blir det boksläpp för Gert Lagerstedts bok om Andrarums alunbruk. Klockan 13.00-14.00.

Simrishamn

Musikaliska möten och veganska matupplevelser

Tastecelebration Residence i Andrarum lockar i sommar med både andlig och lekamlig spis. Från Isabel Brummers veganska paradrätter till sång- och musikunderhållning med bland andra Cohen-tolkaren Janerik Lundquist.

Teater

Det blir en sommar på scen i teaterladan

Repetitionerna inför Scen Österlens sommarmusikaler hade precis inletts när covid-19 spred sin skugga över världen. Men tack vare kreativa lösningar på problem som uppstått längs vägen, står barnen och ungdomarna nu redo att möta publiken i föreställningarna Aladdin Jr och RENT.

Simrishamn

Åhusentreprenör öppnar glasskiosk i fiskestugan

Simrishamns fiskestuga i Tobisvik hyser numera inte bara Simrishamns Dartförening. Sedan förra helgen finns här även en glasskiosk.

Simrishamn

Surfakademin till Österlen

Sedan 2006 har Jens Holmer, Peter Sahlberg och kollegorna på Surfakademin lärt över 10 000 svenskar att dansa på vågorna i Biarritz, Galicien, Kalifornien och Costa Rica. När Coronaviruset slog till och alla resor ställdes in fick duon tänka om.

Simrishamn

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Efter att ha bott i en folkabuss och flackat runt mellan Europas bästa surfstränder i några år har Måns Olofsson slagit ner bopålarna. Strax efter påsk öppnade han Österlen Coffee and Waves, ett surflodge och kafé i Kivik.