unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Påskpyntad promenadstig

Färgglada påskägg, kycklingar, hönor, harar och en och annan påskkärring. Det är vad du hittar längs stigen som barnen på Borrby förskola hjälpt till att pynta.
Tindra Göransson knyter upp ett av påskäggen längs ”påskrundan” som startar vid byns utegym och sträcker sig en bit längs stigen som följer Borrby backar.
Tindra Göransson knyter upp ett av påskäggen längs ”påskrundan” som startar vid byns utegym och sträcker sig en bit längs stigen som följer Borrby backar.
Foto: Hannah Andersson

Det är Borrbybon Helene Olsson som står bakom initiativet. I december gjorde hon verklighet av en snarlik idé, att sätta ut tomtar skänkta av privatpersoner, längs en av byns mest använda promenadstigar.

– Det blev väldigt uppskattat, därför ville jag göra något liknande nu till påsk och frågade förskolan om de ville hjälpa till. Och det ville de ju gärna!

6 bilder
Barnen på Borrby förskola hjälpte initiativtagare Helene Olsson att påskpynta promenadstigen.
Barnen hade målat färgglada påskägg.
Tomtestigen blev så uppskattad att Helene Olsson bestämde sig för att göra något liknande nu till påsk.
Pyntet är skänkt av privatpersoner.
Helene Olsson och barnen från Borrby förskola bjuder in till påskpromenad längs påskpyntad stig.
”Påskrundan” startar vid S:ta Sisselas källa och sträcker sig en bit längs stigen som följer Borrby backar.
enlarge

Tidigare idag mötte Helene upp barnen från Borrby förskola vid Borrby backar. Barnen hade målat färgglada påskägg som de laminerat och tagit med sig.

– Vi har gjort påskägg som vi ska hänga upp, säger Tindra Göransson och visar stolt fram ett.

Stora som små har hjälpts åt att måla äggen och de äldre barnen har även pyntat påskris med fjädrar och färgglada tygband.

– Det blev en övning i att både mäta och klippa när vi skulle göra tygremsor i lagom längd, berättar Annika Blixt, förskolepedagog.

Påskrisen har pyntats på uppdrag av byns byalag och kommer att placeras ut i byn.

Läs mer

Solen sken på pristagarna

Firande

Solen sken på pristagarna

Utdelningen av Simrishamns kommuns kulturpris, idrottspris och föreningsledarstipendium har låtit vänta på sig, men förra onsdagen var det äntligen dags för pris- och stipendiemottagarna att kliva fram i solljuset för att ta emot sina utmärkelser.

Västafrikanska rytmer från medborgarhuset

Simrishamn

Västafrikanska rytmer från medborgarhuset

Varje onsdagskväll sprider sig ett rytmiskt trumljud från medborgarhuset i Sankt Olof. Då träffas unga som gamla, för att under Nina Svedmarks ledning, spela djembe - Västafrikanska trummor.

Musikaliska möten och veganska matupplevelser

Simrishamn

Musikaliska möten och veganska matupplevelser

Tastecelebration Residence i Andrarum lockar i sommar med både andlig och lekamlig spis. Från Isabel Brummers veganska paradrätter till sång- och musikunderhållning med bland andra Cohen-tolkaren Janerik Lundquist.

Gärsnäs församling öppnar café

Skillinge

Gärsnäs församling öppnar café

Torsdagen den 18 juni klockan 11 öppnar Gärsnäs församling Kapellgårdens café på Skillinge. Caféet ligger i anslutning till Skillinge kapell. På menyn står kaffe, te, läsk, glass, kakor och mackor. Kapellgårdens café kommer att vara öppet torsdag-söndag klockan 11-16 under sommaren.

Säsongsöppning med vissa restriktioner

Simrishamn

Säsongsöppning med vissa restriktioner

Tanken var att Dag Hammarskjölds Backåkra skulle ha öppnat redan till påsk, men Coronapandemin satte käppar i hjulet. Nu på lördag slås dörrarna till museet i alla fall upp, även om det blir med vissa restriktioner.

Vernissage för brobygge

Förskola

Vernissage för brobygge

En modell av ”Vide broa” byggd av mjölkkartonger och stor skaparlust, av barnen på förskolan Backstugan, ställs just nu ut på Österlens museum i Simrishamn.