1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
Rörelse

Pidde P fick barnen i Borrby att dansa

Gissa om barnen på Borrby skola och förskola blev överraskade när artisten Pidde P gjorde entré i sporthallen, där alla samlats för ett gemensamt rörelsepass.
Pidde P fick hela sporthallen i gungning när han besökte Borrby skola i tisdags.
Foto: Hannah Andersson

Det var i tisdags som skolans pedagoger, i samarbete med föräldraföreningen, överraskade skol- och förskolebarnen med ett besök av mångas stora idol, artisten Pidde P.

Besöket var en del av skolans satsning på rörelse.

– Forskningen säger att rörelse bidrar till förbättrat skolresultat, säger Sara Ottersten, musiklärare på Borrby skola. Det har vi tagit fasta på och har valt att satsa på rörelse på olika sätt. Tre dagar i veckan startar vi skoldagen med gemensam rörelse till musik på skolgården, varje förmiddagsrast bjuder vi in eleverna till olika rastaktiviteter och i en bod på skolgården kan barnen låna aktivitetsredskap. När vi såg att Riksidrottsförbundet gör en rörelsesatsning i samarbete med Pidde P tänkte vi att det kunde vara en kul grej att bjuda barnen på.

Det blev många häpna miner när klockan slog tolv och Pidde P gjorde entré sjungande sin hitlåt ”Kickar du så flippar jag”.
Foto: Hannah Andersson

Borrby skolas och förskolas föräldraförening var med på tåget och har ställt upp som finansiärer. Vilket innebar att även förskolans barn var på plats i sporthallen på tisdagen.

Hugo Ekdahl var en av de modiga som klev upp på scenen tillsammans med Pidde P.
Foto: Hannah Andersson

Besöket var en överraskning för barnen, så Pidde P fick hålla sig gömd i ett av redskapsrummen innan det var dags för honom att göra entré. På frågan om varför rörelse är viktigt svarade han:

– Både hjärnan och kroppen mår bra av rörelse! Dessutom är det fantastiskt roligt att röra på sig och att röra sig tillsammans stärker gemenskapen.

Överraskningen, som skolan i samarbete med föräldraföreningen stod bakom, uppskattades stort av barnen.
Foto: Hannah Andersson

De vuxna hade lyckats hålla överraskningen hemlig, så det blev många häpna miner när klockan slog tolv och Pidde P dök fram sjungande sin hitlåt ”Kickar du så flippar jag”. Överraskningsmomentet till trots var alla snabbt med på noterna och snart var hela sporthallen i gungning.

Det var svettiga men lyckliga barn, och vuxna, som en halvtimme senare lämnade sporthallen för att fortsätta dagen med ny energi.

Läs mer

Simrishamn

Stadsvandring med eländestema

Lär känna Simrishamn i en stadsvandring med museichef Lena Alebo på temat tidigare århundradens olyckor, pandemier och fattigdom. Det blir också berättelser om stadens utveckling, näringsliv och invånare. Max 20 deltagare. Föranmälan krävs. Datum: 22/7, 29/7 och 5/8 klockan 14-15.30. Även 16/7, 23/7, 30/7 och 6/8 klockan 18-19.30.

Stenshuvud

Bland troll, pysslingar och jättar

Kiviks Museum guidar kring Stenshuvuds kulturhistoria och mytologi fredagen den 10 juli. Start utanför Naturum klockan 13.00. För både vuxna och barn från 7 år. Plats måste bokas i kontakt med museet. Vandringen sker på egen risk, även om guiden förmedlar tips om hur man skyddar sig från trolldom.

Simrishamn

Sanna ordnar provsmakning av oljor i världsklass

När vårens planerade resor ställdes in valde Sanna Töringe att satsa på sin butik. Nu finns ett koncentrat av italienska aromer i hennes österlenträdgård.

Simrishamn

Musikaliska möten och veganska matupplevelser

Tastecelebration Residence i Andrarum lockar i sommar med både andlig och lekamlig spis. Från Isabel Brummers veganska paradrätter till sång- och musikunderhållning med bland andra Cohen-tolkaren Janerik Lundquist.

Teater

Det blir en sommar på scen i teaterladan

Repetitionerna inför Scen Österlens sommarmusikaler hade precis inletts när covid-19 spred sin skugga över världen. Men tack vare kreativa lösningar på problem som uppstått längs vägen, står barnen och ungdomarna nu redo att möta publiken i föreställningarna Aladdin Jr och RENT.

Simrishamn

Åhusentreprenör öppnar glasskiosk i fiskestugan

Simrishamns fiskestuga i Tobisvik hyser numera inte bara Simrishamns Dartförening. Sedan förra helgen finns här även en glasskiosk.