1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Populär kyrkoherde slutar

I slutet av november lämnar Per Frostensson, kyrkoherde i Kiviks församling, sitt uppdrag. – Kanske kan man säga att jag som ledare har tagit församlingen så långt jag kan. Nu får någon ny ta vid, säger Per som är mån om att ge kyrkorådet tid och förutsättningar att rekrytera hans efterträdare.
Per Frostensson började som komminister i församlingen 2002 och har sedan 2009 varit kyrkoherde.

– Jag önskar det bästa för Kiviks församling och kommer därför att stå kvar som kyrkoherde under lång tid. Jag kommer att sluta min tjänst senast vid kyrkoårets slut, alltså i slutet av november. Därigenom finns goda förutsättningar för kyrkorådet att i lugn och ro genomföra den ganska komplicerade process som det innebär att rekrytera ny kyrkoherde, säger Per som inte har någon ny tjänst i sikte utan är fullt fokuserad på årets arbete i Kiviks församling.

– Tids nog får vi se vad som öppnar sig. Jag och min hustru är fast förankrade i bygden sedan mer än 30 år och vi har inga planer på att lämna Österlen, säger han.

Per Frostensson började som komminister i församlingen 2002 och har sedan 2009 varit kyrkoherde.

– Att jag började här som vanlig församlingspräst har satt sin prägel på hur jag tagit mig an uppdraget som kyrkoherde. Jag har i botten behållit min identitet som församlingspräst, jag har fortsatt att med stor glädje och mening leda församlingens huvudgudstjänst, högmässan, men också många andra gudstjänster.

Per Frostensson menar att 2020 är ett bra år för att lämna över stafettpinnen. – Vi har ett stabilt kyrkoråd som är väl intrimmat och som leds av en engagerad ordförande, säger han.
Foto: Fredrik Ekblad

Mötet med hundratals konfirmander har påverkat honom mycket.

– Enskilda samtal, både på mitt kontor och ute i hemmen i församlingen har gett starka erfarenheter av djupet, glädjen men också smärtan i det mänskliga liv vi fått som gåva. Att se Kiviks kapell utvecklats till en spännande och öppen mötesplats, att vara en del av hur ett brett musikaliskt nätverk med många konserttillfällen vuxit fram har också berett mig glädje.

Läs mer

Simrishamn

Sanna ordnar provsmakning av oljor i världsklass

När vårens planerade resor ställdes in valde Sanna Töringe att satsa på sin butik. Nu finns ett koncentrat av italienska aromer i hennes österlenträdgård.

Simrishamn

Musikaliska möten och veganska matupplevelser

Tastecelebration Residence i Andrarum lockar i sommar med både andlig och lekamlig spis. Från Isabel Brummers veganska paradrätter till sång- och musikunderhållning med bland andra Cohen-tolkaren Janerik Lundquist.

Teater

Det blir en sommar på scen i teaterladan

Repetitionerna inför Scen Österlens sommarmusikaler hade precis inletts när covid-19 spred sin skugga över världen. Men tack vare kreativa lösningar på problem som uppstått längs vägen, står barnen och ungdomarna nu redo att möta publiken i föreställningarna Aladdin Jr och RENT.

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Simrishamn

Åhusentreprenör öppnar glasskiosk i fiskestugan

Simrishamns fiskestuga i Tobisvik hyser numera inte bara Simrishamns Dartförening. Sedan förra helgen finns här även en glasskiosk.

Simrishamn

Startar youtube-kanal om mental ohälsa

Efter att ha brottats med psykisk ohälsa i över 10 år börjar Kristoffer Sandgren komma på fötter igen. Nu vill han hjälpa andra som också har drabbats att hitta en väg tillbaka till livet.