unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Premiär för hJularundan

Till helgen, den 7-8 december, är det premiär för nätverket Genväg Österlens hJularunda. Nätverkets medlemmar, som ligger utspridda längs väg 1570 mellan Anklam och Komstad, håller öppet med jultema.
”Vår ambition är att alla ska kunna hitta något som de gillar längs vägen” säger Anki Magnusson på ML BorstTeknik om nätverket Genväg Österlens hJularunda.
”Vår ambition är att alla ska kunna hitta något som de gillar längs vägen” säger Anki Magnusson på ML BorstTeknik om nätverket Genväg Österlens hJularunda.
Foto: Hannah Andersson

– Det var när vi fick veta att det inte skulle bli någon julmarknad i varken Skåne Tranås eller Onslunda andra adventshelgen, som vi bestämde oss för att göra något tillsammans i nätverket, berättar Anki Magnusson på ML BorstTeknik i Onslunda.

Bland nätverkets medlemmar finns allt från klädes-, sko- och inredningsbutiker, till caféer, antikvariat, vandrarhem, chokladfabrik, plantskola och gårdsbutiker med lokalt producerade läckerheter.

– Vår ambition är att alla ska kunna hitta något som de gillar längs vägen. Vi på Borstakongen kommer själva att bjuda in till en liten julmarknad båda dagarna klockan 11-16. Med hantverk, servering och massor av julklappstips i borstbutiken. På söndagen klockan 15.00 kommer luciatåget på besök, vi bjuder på glögg med tillbehör och tomten finns på plats hela helgen.

Även Åsgård bjuder in till en liten stämningsfull julmarknad, klockan 11-16 båda dagarna, och passar på att fira gårdsbutikens tioårsjubileum med bland annat smakprov av de egna produkterna. Det kommer att bakas i gårdens gamla bakugn och serveras soppa med tillbehör. Får och lamm kan betraktas från besöksverandan i fårstallet och tomtemor delar ut liten julklapp till alla barn.

Också andra medlemmar bjuder in till aktiviteter. På Antikvariat Bok & Te blir det författarbesök. Petersborgs Gårdsbutik bjuder in till glögg och senapsprovning, provsmakning av honung blir det på Häradsdomaregården, caféerna har laddat upp med godsaker och butikerna har julklappserbjudanden.

Läs mer

Succésommar för blomsterkungarna

Ystad

Succésommar för blomsterkungarna

Med omkring 2000 besökare om dagen och en omsättning under juli som ökade med 350 procent jämfört med i fjol, kan Karl Fredrik Gustafsson och sambon Petter Kjellén på Eklaholm se tillbaka på en sommar som överträffade deras vildaste fantasi.

Karossgården i Gladsax stänger efter 25 år

BUTIK

Karossgården i Gladsax stänger efter 25 år

Antik- och kuriosabutiken Karossgården i Gladsax startade 1995 och stänger nu efter 25 år. Anne Edberg som blivit känd för sina omsorgsfullt uppbyggda miljöer kommer framför allt att sakna variationen med att driva butiken.

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Par satsar på obemannad lanthandel i Skåne-Tranås

Tomelilla

Par satsar på obemannad lanthandel i Skåne-Tranås

För 15 år sedan försvann lanthandeln från Skåne-Tranås, men i sommar återvänder den. Fast i en helt ny och modern tappning. En automatisk livsmedelsbutik, där kunderna sköter sig själva.

Filial i farfars fars skrädderi

Simrishamn

Filial i farfars fars skrädderi

På Kristi himmelfärdsdag öppnar Suzanne Rosengren en filial till Ystadbutiken Krizi i sitt sommarhus i Östra Hoby.

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Simrishamn

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Efter att ha bott i en folkabuss och flackat runt mellan Europas bästa surfstränder i några år har Måns Olofsson slagit ner bopålarna. Strax efter påsk öppnade han Österlen Coffee and Waves, ett surflodge och kafé i Kivik.