unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Premiär för hJularundan

Till helgen, den 7-8 december, är det premiär för nätverket Genväg Österlens hJularunda. Nätverkets medlemmar, som ligger utspridda längs väg 1570 mellan Anklam och Komstad, håller öppet med jultema.
”Vår ambition är att alla ska kunna hitta något som de gillar längs vägen” säger Anki Magnusson på ML BorstTeknik om nätverket Genväg Österlens hJularunda.
”Vår ambition är att alla ska kunna hitta något som de gillar längs vägen” säger Anki Magnusson på ML BorstTeknik om nätverket Genväg Österlens hJularunda.
Foto: Hannah Andersson

– Det var när vi fick veta att det inte skulle bli någon julmarknad i varken Skåne Tranås eller Onslunda andra adventshelgen, som vi bestämde oss för att göra något tillsammans i nätverket, berättar Anki Magnusson på ML BorstTeknik i Onslunda.

Bland nätverkets medlemmar finns allt från klädes-, sko- och inredningsbutiker, till caféer, antikvariat, vandrarhem, chokladfabrik, plantskola och gårdsbutiker med lokalt producerade läckerheter.

– Vår ambition är att alla ska kunna hitta något som de gillar längs vägen. Vi på Borstakongen kommer själva att bjuda in till en liten julmarknad båda dagarna klockan 11-16. Med hantverk, servering och massor av julklappstips i borstbutiken. På söndagen klockan 15.00 kommer luciatåget på besök, vi bjuder på glögg med tillbehör och tomten finns på plats hela helgen.

Även Åsgård bjuder in till en liten stämningsfull julmarknad, klockan 11-16 båda dagarna, och passar på att fira gårdsbutikens tioårsjubileum med bland annat smakprov av de egna produkterna. Det kommer att bakas i gårdens gamla bakugn och serveras soppa med tillbehör. Får och lamm kan betraktas från besöksverandan i fårstallet och tomtemor delar ut liten julklapp till alla barn.

Också andra medlemmar bjuder in till aktiviteter. På Antikvariat Bok & Te blir det författarbesök. Petersborgs Gårdsbutik bjuder in till glögg och senapsprovning, provsmakning av honung blir det på Häradsdomaregården, caféerna har laddat upp med godsaker och butikerna har julklappserbjudanden.

Läs mer

Efterlängtad nyöppning

Nystart

Efterlängtad nyöppning

Förra tisdagen smygöppnade Simrishamns Bokhandel efter att ha varit stängd sedan konkursen i maj.

Karossgården i Gladsax stänger efter 25 år

BUTIK

Karossgården i Gladsax stänger efter 25 år

Antik- och kuriosabutiken Karossgården i Gladsax startade 1995 och stänger nu efter 25 år. Anne Edberg som blivit känd för sina omsorgsfullt uppbyggda miljöer kommer framför allt att sakna variationen med att driva butiken.

Tipspromenad med vinstchans

Simrishamn

Tipspromenad med vinstchans

Lär känna Simrishamn med Österlens museums tipspromenad. Hämta ett tipsformulär med 10 frågor i museibutiken, gå en promenad genom staden med museets app ”Simrishamn 900 år” och svara på frågorna. De som svarar rätt och lämnar in sitt tipsformulär innan den 15 september deltar i utlottningen av fina priser.

Ingen Krämarmarknad i år

Simrishamn

Ingen Krämarmarknad i år

På grund av pågående pandemi och av hänsyn till besökarna, ställs årets Krämarmarknad i Simrishamn in. Det är Gröstorps IF som arrangerar marknaden tillsammans med Köpmannaföreningen i Simrishamn. ”Inkomsterna från Krämarmarknaden betyder mycket för föreningen så vi har ett tufft år framför oss” konstaterar Bo-Inge Widerberg, Gröstorps IF.

Filial i farfars fars skrädderi

Simrishamn

Filial i farfars fars skrädderi

På Kristi himmelfärdsdag öppnar Suzanne Rosengren en filial till Ystadbutiken Krizi i sitt sommarhus i Östra Hoby.

Årets pristagare utsedda

Pris

Årets pristagare utsedda

Världsgitarristen och vitemöllingen Göran Söllscher, Simrishamns karateklubb och konstnärliga ledarna för Scen Österlen, Tove och Carl-Johan Wåhlin, är årets tre pristagare när kommunen delar ut ett kulturpris, ett idrottspris och ett föreningsledarstipendium.