unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Problemlöser med samtal

När livet känns tufft och man behöver någon oberoende av ventilera bekymmer med kan samtalsstöd vara lösningen.
Sedan den 1 februari erbjuder socionomen Boel Holm samtalsstöd på sin mottagning på Bangatan 2 i Tomelilla.
Sedan den 1 februari erbjuder socionomen Boel Holm samtalsstöd på sin mottagning på Bangatan 2 i Tomelilla.

På den nyöppnade mottagningen Samtal Österlen på Bangatan 2 i Tomelilla erbjuder socionomen Boel Holm lösningsorienterade samtal under tystnadsplikt.

Boel är socionom och har över 15 års erfarenhet av kuratoriska samtal. Beslutet att starta eget tog hon i höstas och sedan den 1 februari hittar man henne på Salong Kropp & Själ, som drivs av Sofie Andersson.

– Jag såg att Sofie sökte någon som kunde erbjuda samtalsstöd och efter att vi hade träffats, kändes det bara helt rätt, säger Boel, som senast arbetade som handläggare på socialförvaltningen i Simrishamns kommun.

Att starta eget är en dröm hon har närt länge. Nu föll alla bitar på plats och tajmingen var rätt.

– Sofie och jag kompletterar varandra väldigt bra och det känns som ett spännande samarbete.

Genom samtalsbehandling hjälper Boel sina kunder med bekymmer som sömnsvårigheter, relationsproblem, lättare ångest och stressrelaterade åkommor.

– Det kan också vara så att man befinner sig i ett förändringsarbete och behöver ventilera saker med en oberoende person. Man kanske inte vill belasta sina nära och kära, eller så saknar man någon att ta upp känsliga ämnen med. Det är många som lever ett ”rikt socialt liv” men saknar någon att prata jobbiga saker med. Där kommer jag in.

Men det är inte frågan om terapi, påpekar hon.

– Har man till exempel drabbats av en djupare depression, så hänvisar jag till sjukvården, säger Boel vars mottagning är öppen måndag, tisdag och torsdag.

Sofie tar emot sina kunder onsdag, fredag och lördag.

Lördagen den 21 mars är dock båda på plats och anordnar öppet hus för alla som är nyfikna på verksamheterna.

Läs mer

Japansk reiki på Mudita

Simrishamn

Japansk reiki på Mudita

På Mudita yogastudio i Baskemölla ekoby kan man nu boka tid för Reikibehandlingar, en japansk alternativ hälsometod.

Mustigt författarskap gav Lina Wolff Piratenpriset

Ceremoni

Mustigt författarskap gav Lina Wolff Piratenpriset

Burlesk humor med stora gester har tagit författaren Lina Wollf ända in i den aktningsvärda skaran av Piratenpristagare. Vid en något nedtonad ceremoni kom hon häromveckan till Österlen för att ta emot priset.

Startar youtube-kanal om mental ohälsa

Simrishamn

Startar youtube-kanal om mental ohälsa

Efter att ha brottats med psykisk ohälsa i över 10 år börjar Kristoffer Sandgren komma på fötter igen. Nu vill han hjälpa andra som också har drabbats att hitta en väg tillbaka till livet.

Hjälp fås genom app

Simrishamn

Hjälp fås genom app

Tomelilla kommun har sedan några månader använt appen Nyby för att koppla samman invånare som behöver hjälp med kvalificerade resurspersoner som vill bidra.

Vill få bukt med krångel

Simrishamn

Vill få bukt med krångel

En del av invånarna och företagen i Tomelilla kommun tycker att det är onödigt krångligt att ha kontakt med Tomelilla kommun. För dem lanseras nu Krångelportalen.

Folkhögskolan på turné

Simrishamn

Folkhögskolan på turné

Intresset var stort när Österlens folkhögskola förra tisdagen gav sig ut på miniturné i sydöstra Skåne för att informera om höstens utbildningar.