1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Problemlöser med samtal

När livet känns tufft och man behöver någon oberoende av ventilera bekymmer med kan samtalsstöd vara lösningen.
Sedan den 1 februari erbjuder socionomen Boel Holm samtalsstöd på sin mottagning på Bangatan 2 i Tomelilla.

På den nyöppnade mottagningen Samtal Österlen på Bangatan 2 i Tomelilla erbjuder socionomen Boel Holm lösningsorienterade samtal under tystnadsplikt.

Boel är socionom och har över 15 års erfarenhet av kuratoriska samtal. Beslutet att starta eget tog hon i höstas och sedan den 1 februari hittar man henne på Salong Kropp & Själ, som drivs av Sofie Andersson.

– Jag såg att Sofie sökte någon som kunde erbjuda samtalsstöd och efter att vi hade träffats, kändes det bara helt rätt, säger Boel, som senast arbetade som handläggare på socialförvaltningen i Simrishamns kommun.

Att starta eget är en dröm hon har närt länge. Nu föll alla bitar på plats och tajmingen var rätt.

– Sofie och jag kompletterar varandra väldigt bra och det känns som ett spännande samarbete.

Genom samtalsbehandling hjälper Boel sina kunder med bekymmer som sömnsvårigheter, relationsproblem, lättare ångest och stressrelaterade åkommor.

– Det kan också vara så att man befinner sig i ett förändringsarbete och behöver ventilera saker med en oberoende person. Man kanske inte vill belasta sina nära och kära, eller så saknar man någon att ta upp känsliga ämnen med. Det är många som lever ett ”rikt socialt liv” men saknar någon att prata jobbiga saker med. Där kommer jag in.

Men det är inte frågan om terapi, påpekar hon.

– Har man till exempel drabbats av en djupare depression, så hänvisar jag till sjukvården, säger Boel vars mottagning är öppen måndag, tisdag och torsdag.

Sofie tar emot sina kunder onsdag, fredag och lördag.

Lördagen den 21 mars är dock båda på plats och anordnar öppet hus för alla som är nyfikna på verksamheterna.

Läs mer

Simrishamn

Musikaliska möten och veganska matupplevelser

Tastecelebration Residence i Andrarum lockar i sommar med både andlig och lekamlig spis. Från Isabel Brummers veganska paradrätter till sång- och musikunderhållning med bland andra Cohen-tolkaren Janerik Lundquist.

Teater

Det blir en sommar på scen i teaterladan

Repetitionerna inför Scen Österlens sommarmusikaler hade precis inletts när covid-19 spred sin skugga över världen. Men tack vare kreativa lösningar på problem som uppstått längs vägen, står barnen och ungdomarna nu redo att möta publiken i föreställningarna Aladdin Jr och RENT.

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Simrishamn

Åhusentreprenör öppnar glasskiosk i fiskestugan

Simrishamns fiskestuga i Tobisvik hyser numera inte bara Simrishamns Dartförening. Sedan förra helgen finns här även en glasskiosk.

Simrishamn

Startar youtube-kanal om mental ohälsa

Efter att ha brottats med psykisk ohälsa i över 10 år börjar Kristoffer Sandgren komma på fötter igen. Nu vill han hjälpa andra som också har drabbats att hitta en väg tillbaka till livet.

Simrishamn

Hjälp fås genom app

Tomelilla kommun har sedan några månader använt appen Nyby för att koppla samman invånare som behöver hjälp med kvalificerade resurspersoner som vill bidra.