Problemlöser med samtal

Tomelilla ,
Sedan den 1 februari erbjuder socionomen Boel Holm samtalsstöd på sin mottagning på Bangatan 2 i Tomelilla.
Sedan den 1 februari erbjuder socionomen Boel Holm samtalsstöd på sin mottagning på Bangatan 2 i Tomelilla.

När livet känns tufft och man behöver någon oberoende av ventilera bekymmer med kan samtalsstöd vara lösningen.

På den nyöppnade mottagningen Samtal Österlen på Bangatan 2 i Tomelilla erbjuder socionomen Boel Holm lösningsorienterade samtal under tystnadsplikt.

Boel är socionom och har över 15 års erfarenhet av kuratoriska samtal. Beslutet att starta eget tog hon i höstas och sedan den 1 februari hittar man henne på Salong Kropp & Själ, som drivs av Sofie Andersson.

– Jag såg att Sofie sökte någon som kunde erbjuda samtalsstöd och efter att vi hade träffats, kändes det bara helt rätt, säger Boel, som senast arbetade som handläggare på socialförvaltningen i Simrishamns kommun.

Att starta eget är en dröm hon har närt länge. Nu föll alla bitar på plats och tajmingen var rätt.

– Sofie och jag kompletterar varandra väldigt bra och det känns som ett spännande samarbete.

Genom samtalsbehandling hjälper Boel sina kunder med bekymmer som sömnsvårigheter, relationsproblem, lättare ångest och stressrelaterade åkommor.

– Det kan också vara så att man befinner sig i ett förändringsarbete och behöver ventilera saker med en oberoende person. Man kanske inte vill belasta sina nära och kära, eller så saknar man någon att ta upp känsliga ämnen med. Det är många som lever ett ”rikt socialt liv” men saknar någon att prata jobbiga saker med. Där kommer jag in.

Men det är inte frågan om terapi, påpekar hon.

– Har man till exempel drabbats av en djupare depression, så hänvisar jag till sjukvården, säger Boel vars mottagning är öppen måndag, tisdag och torsdag.

Sofie tar emot sina kunder onsdag, fredag och lördag.

Lördagen den 21 mars är dock båda på plats och anordnar öppet hus för alla som är nyfikna på verksamheterna.