1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Problemlöser med samtal

När livet känns tufft och man behöver någon oberoende av ventilera bekymmer med kan samtalsstöd vara lösningen.
Sedan den 1 februari erbjuder socionomen Boel Holm samtalsstöd på sin mottagning på Bangatan 2 i Tomelilla.

På den nyöppnade mottagningen Samtal Österlen på Bangatan 2 i Tomelilla erbjuder socionomen Boel Holm lösningsorienterade samtal under tystnadsplikt.

Boel är socionom och har över 15 års erfarenhet av kuratoriska samtal. Beslutet att starta eget tog hon i höstas och sedan den 1 februari hittar man henne på Salong Kropp & Själ, som drivs av Sofie Andersson.

– Jag såg att Sofie sökte någon som kunde erbjuda samtalsstöd och efter att vi hade träffats, kändes det bara helt rätt, säger Boel, som senast arbetade som handläggare på socialförvaltningen i Simrishamns kommun.

Att starta eget är en dröm hon har närt länge. Nu föll alla bitar på plats och tajmingen var rätt.

– Sofie och jag kompletterar varandra väldigt bra och det känns som ett spännande samarbete.

Genom samtalsbehandling hjälper Boel sina kunder med bekymmer som sömnsvårigheter, relationsproblem, lättare ångest och stressrelaterade åkommor.

– Det kan också vara så att man befinner sig i ett förändringsarbete och behöver ventilera saker med en oberoende person. Man kanske inte vill belasta sina nära och kära, eller så saknar man någon att ta upp känsliga ämnen med. Det är många som lever ett ”rikt socialt liv” men saknar någon att prata jobbiga saker med. Där kommer jag in.

Men det är inte frågan om terapi, påpekar hon.

– Har man till exempel drabbats av en djupare depression, så hänvisar jag till sjukvården, säger Boel vars mottagning är öppen måndag, tisdag och torsdag.

Sofie tar emot sina kunder onsdag, fredag och lördag.

Lördagen den 21 mars är dock båda på plats och anordnar öppet hus för alla som är nyfikna på verksamheterna.

Läs mer

Aktion

Tranmanifestation mot kärnvapen

Som en manifestation mot kärnvapen ska ett träd i centrala Simrishamn fyllas med papperstranor på årsdagen av bomben över Hiroshima.

Ceremoni

Mustigt författarskap gav Lina Wolff Piratenpriset

Burlesk humor med stora gester har tagit författaren Lina Wollf ända in i den aktningsvärda skaran av Piratenpristagare. Vid en något nedtonad ceremoni kom hon häromveckan till Österlen för att ta emot priset.

Krogliv

Rikstolvans krog bjuder Österlen på nya smaker

Det är inte underligt att tycke uppstår, när det libanesiska och italienska köket möts på ett vackert Österlen. Denna på pappret annorlunda men i munnen välsmakande kombination erbjuds från och med i sommar på Rikstolvans krog i Järrestad.

Nyöppnat

Strandkiosk i ålaboden

Ica Supermarket Klockareboden, med butik i Borrby, nysatsar på flera olika plan just nu. En sommaraktuell del av satsningen är kiosken vid Borrby strand som sätter guldkant på strandhänget.

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Simrishamn

Åhusentreprenör öppnar glasskiosk i fiskestugan

Simrishamns fiskestuga i Tobisvik hyser numera inte bara Simrishamns Dartförening. Sedan förra helgen finns här även en glasskiosk.