1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Pumptrackbana i Smedstorp

En pumptrackbana ­­kommer att anläggas intill badet i Smedstorp. MTB Österlen CK, som står bakom projektet, kan med glädje konstatera att finansieringen nu är klar.
Arkivbild från invigningen av den nya mountainbikeleden, belägen norr om idrottsplatsen i Smedstorp.
Foto: Hannah Andersson

När den nya mountainbikeleden, i skogspartiet norr om idrottsplatsen i Smedstorp, stod klar i mitten av oktober i fjor startade arbetet med att samla in pengar till MTB Österlen CKs nästa projekt.

En pumptrackbana, som är något av en skatepark för cyklar. Banan kommer att rikta sig till främst barn, ungdomar och nybörjare.

Det var när MTB Österlen CK fick bekräftat att Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta kommer att finansiera de resterande 130 000 kronorna för att kunna förvekliga projektet, som föreningen gick ut med den glada nyheten. Redan i höstas kom beskedet att Skåneidrotten skulle finansiera 50 procent av byggnationen om klubben hittade en annan finansiär. Arbetet med att anlägga banan kommer att starta i augusti.

Pumptrackbanan kommer att finnas mellan Smedstorpsbadet och Gröneplan, cirka 200 meter från byns skola, och vara öppen för alla att fritt använda.