1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Raketsuccé på nyårsafton

För andra året bjuder Simrishamns köpmannaförening, i samarbete med sponsorer, in Simrishamnsborna till ett gemensamt nyårsfirade med fyrverkerier vid tolvslaget.
Vid tolvslaget på nyårsafton bjuder Köpmannaföreningen i Simrishamn tillsammans med sponsorer, liksom i fjor, på fyrverkerier.
Foto: Hannah Andersson

Förra året var det premiär för initiativet.

– Det blev en fullständig succé, berättar Markus Jonasson, ordförande i Simrishamns köpmannaförening. Vi visste inte alls vad vi hade att vänta oss, så när jag såg hur det strömmade folk från alla håll till hamnplan strax innan tolvslaget blev jag allt lite rörd. Det blev så mycket större än vad vi hade vågat hoppas på. Det skapades en fin känsla av samhörighet att stå där och titta på fyrverkerierna tillsammans, vilket vi även kunde läsa i de efterföljande kommentarerna på Facebook.

Ett gemensamt fyrverkeri har också andra fördelar.

– Vi bjuder på fyrverkeriet för att vi tycker det är kul att göra något för Simrishamn, men andra positiva bieffekter är ju att det blir en säkrare uppskjutning som koncentreras till de åtta minuter som fyrverkeriet håller på. Och även om det inte helt går att frångå miljöpåverkan så skjuter vi i alla fall inte iväg någon plast, utan bara krut.

Eftersom initiativet blev så lyckat i fjor var det inget svårt beslut för köpmannaföreningen att göra samma satsning i år.

– Upplägget blir det samma. Fyrverkerierna kommer att skjutas upp från samma ställe som i fjor men vi har lagt till ett två minuter långt musikfyrverkeri. Musikanläggningen är väl tilltagen men vi rekommenderar besökarna att stå mellan kioskerna och seglarpaviljongen för bästa upplevelse. Kom i tid om du vill få en bra plats!

Nyårsfyrverkeriet arrangeras av Simrishamns köpmannaförening med stöd av sponsorerna Sparbanken Skåne, Österlens Kraft, Salana och Ystads Allehanda.