Rekord firades på Nova

Simrishamn Artikeln publicerades
Rektor Andreas Liljeglimt och hans medarbetare på Nova Academy passade på att fira skolstarten lite extra med anledning av att skolan nu utbildar 202 elever, vilket är rekordmånga sedan starten.
Rektor Andreas Liljeglimt och hans medarbetare på Nova Academy passade på att fira skolstarten lite extra med anledning av att skolan nu utbildar 202 elever, vilket är rekordmånga sedan starten.

Stämningen både bland lärare och elever var uppsluppen när Simrishamns kommunala gymnasieskola Nova Academy tog emot sina nya ettor förra tisdagen. För första gången i sin korta historia utbildar skolan sammanlagt 202 elever, vilket är ett rekord.

Nova Academy har för hösten tagit in 69 nya elever, fördelat på fem program; det estetiska programmet Performing Arts, de samhällsvetenskapliga programmen Behavioral och Digital Design, det naturvetenskapliga programmet Science och det nya ekonomiprogrammet.

- Vi har sett en stor efterfrågan på ett ekonomiprogram på gymnasienivå bland Simrishamns ungdomar. Ekonomi och företagande ligger i tiden och nu har politiken lyssnat på kommunens elever. Vi är glada över det förtroende vi åter får av vår nämnd att starta ytterligare en attraktiv utbildning, säger rektor Andreas Liljeglimt.

Efter att Nova Academys elevkår informerat de nyanlända ettorna om sin verksamhet och uppmanat dem att bli medlemmar, passade personalen på att fira rekordet med alkoholfritt bubbel och prinsesstårta.

– Det är verkligen jätteroligt att vi lockar nästan 70 elever till vår sjätte skolstart, det hade vi inte vågat tro när vi startade, säger Andreas Liljeglimt.

Att skolan blivit attraktivare beror enligt rektorn på lyckade rekryteringar.

– Vi har fått in duktiga och engagerade medarbetare på Nova och det märks.

Joar Nilsson och Jon Hallqvist från Tomelilla ska gå ekonomiprogrammet respektive science och är hittills nöjda med sitt val av skola.

– Det verkar trevligt och så är det en liten skola, det tycker jag är en fördel, säger Joar Nilsson.

Att skolan nu har ett litet överintag ser Andreas Liljeglimt inte som ett problem.

– Det finns inga planer på att skaffa större lokaler. Istället ska vi optimera de vi har.