1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
Krusbär

Rekordbesök på festivalen

I lördags firades Skillinge Krusbärsfestival, ett arrangemang som utvecklats till en riktig folkfest. Skillinge företagarförening konstaterade att festivalen i år lockade både fler besökare och tävlingssugna. Men det var nära att den regnade bort...
Berit Åkesson, från Skillinge företagarförening kikar på tävlingsbidragen tillsammans med Martin Ragnar, en av författarna till ”Krusbärsboken”.

Strax efter att konstnärinnan Madeleine Pyk hade invigt årets festival, den elfte i ordningen, öppnade sig himlen och hela tillställningen såg ut att gå om intet. Men skuren var kortvarig och regnet höll sig borta och återvände först när festivalen stängde. Berit Åkesson i företagarföreningen var mycket nöjd med uppslutningen.

– Det känns som att det var mer folk än någonsin, helt fantastiskt!

Jörgen Brandin från Hedeberga, en veteran i krusbärstävlingen, kammade hem priset "Best in show". Det var nionde året i rad han deltog i tävlingen. 2015 vann han pris för det vackraste bäret.

images5 bilder
enlarge

Läs mer

Simrishamn

Musikaliska möten och veganska matupplevelser

Tastecelebration Residence i Andrarum lockar i sommar med både andlig och lekamlig spis. Från Isabel Brummers veganska paradrätter till sång- och musikunderhållning med bland andra Cohen-tolkaren Janerik Lundquist.

Teater

Det blir en sommar på scen i teaterladan

Repetitionerna inför Scen Österlens sommarmusikaler hade precis inletts när covid-19 spred sin skugga över världen. Men tack vare kreativa lösningar på problem som uppstått längs vägen, står barnen och ungdomarna nu redo att möta publiken i föreställningarna Aladdin Jr och RENT.

Simrishamn

Åhusentreprenör öppnar glasskiosk i fiskestugan

Simrishamns fiskestuga i Tobisvik hyser numera inte bara Simrishamns Dartförening. Sedan förra helgen finns här även en glasskiosk.

Simrishamn

Hjälp fås genom app

Tomelilla kommun har sedan några månader använt appen Nyby för att koppla samman invånare som behöver hjälp med kvalificerade resurspersoner som vill bidra.

Simrishamn

Surfakademin till Österlen

Sedan 2006 har Jens Holmer, Peter Sahlberg och kollegorna på Surfakademin lärt över 10 000 svenskar att dansa på vågorna i Biarritz, Galicien, Kalifornien och Costa Rica. När Coronaviruset slog till och alla resor ställdes in fick duon tänka om.

Simrishamn

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Efter att ha bott i en folkabuss och flackat runt mellan Europas bästa surfstränder i några år har Måns Olofsson slagit ner bopålarna. Strax efter påsk öppnade han Österlen Coffee and Waves, ett surflodge och kafé i Kivik.