1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Ridhusrenovering ett lyft för ryttarföreningen

Ny belysning, ny sarg, nytt fiberunderlag och automatisk bevattning. Det är bara några av förbättringarna som skett i Österlens Ryttarförenings ridhus strax norr om Fågeltofta. Ordförande Siv Olsson hoppas att investeringen ska leda till tillväxt i föreningen.
Ljust och fräscht är bara förnamnet. Österlens Ryttarförenings ridhus utanför Fågeltofta har rustats upp och ordförande Siv Olsson hoppas att investeringen ska leda till fler medlemmar.
Foto: Fredrik Ekblad

– Det känns väldigt kul, vi har kommit en bra bit på vägen mot ett modernt ridhus. Nu återstår bara att rusta upp klubbrummet, köket, toaletterna och lite utvändigt, säger Siv Olsson.

Föreningen har lagt upp renoveringen i en sjustegsraket och beviljats ett bidrag på 200 000 kronor från Skåneidrotten. Man har skjutit till lika mycket själva och dessutom tagit ett lån av Tomelilla kommun på 240 000 kronor.

– Det är en stor investering, men nödvändig. Ridhuset är över 30 år gammalt och var i stort behov av renovering. Nu kan vi ha tävlingar i både dressyr och hoppning här, det var länge sedan.

Förhoppningen är att satsningen ska få fler att lösa medlemskap i föreningen och köpa ridhuskort. I dagsläget har man strax under 100 medlemmar.

– Vi har redan märkt en ökad försäljning av anläggningskort, så det känns jätteroligt, säger Siv Olsson.

Renoveringen har också gjort det lättare att locka tränare till ridhuset. När ÖM kikar in är det hoppträning för ponnyryttare med Sofia Nilsson Falkman.

Det nya fiberunderlaget uppskattas av föreningens ryttare. – Det dammar mindre och släpper inte som det gamla, konstaterar Siv Olsson.
Foto: Fredrik Ekblad

– Vi har några tjejer som ska tävla i Ponnyallsvenskan och det är klart att deras träning blir mycket bättre med ett ordentligt underlag. Det dammar mindre och släpper inte som det gamla, säger Siv Olsson.