unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Rivstart för Leaderprojekt

Under november öppnas möjligheten att söka pengar och stöd från Leader Sydöstra Skånes nya ungdomsprojekt La Source. En projektledare har anställts för att inspirera, stödja och dela ut projektbidrag till unga mellan 13-25 år som vill driva delprojekt och skapa aktiviteter för andra unga i regionen.
Andreas Thell är projektledare och ungdomscoach för La Source, ett ungdomsprojekt från Leader Sydöstra Skåne som pågår fram till september 2021.
Andreas Thell är projektledare och ungdomscoach för La Source, ett ungdomsprojekt från Leader Sydöstra Skåne som pågår fram till september 2021.

Styrelsen för den ideella föreningen Leader Sydöstra Skåne har beviljat ett ungdomsprojekt som pågår fram till september 2021. Andreas Thell har anställts som projektledare och ungdomscoach för La Source.

– Jag står redo att besöka skolor, föreningar, fritidsgårdar och andra mötesplatser för unga för att sätta igång projekttänket och väcka kreativiteten hos unga. Jag finns här för att leda ungdomarna hela vägen, från idé till slutförande, säger Andreas Thell. Min första uppgift blir att tillsätta en ungdomsstyrelse som ska bestå av åtta unga mellan 13-25 år från Simrishamns, Sjöbo, Tomelilla och Ystads kommuner.

Ungdomsstyrelsens uppdrag är att vara ambassadörer för La Source samt att vara med och fatta beslut kring vilka delprojekt som ska beviljas pengar. Ett liknande ungdomsprojekt fanns även i leaderområdets föregående programperiod 2006-2013. Projektet erbjuder en förenklad ansökningsprocess för att fånga upp ungas engagemang och vilja att vara med i det lokala utvecklingsarbetet och göra landsbygden till en attraktiv plats för unga.

– Fotokurs med fredstema, invigning av en skatepark, modern syjunta, hiphopkonsert med lokala artister och träning i agility för ponnyhästar är bara några exempel på delprojekt som genomfördes i den förra perioden. Unga tänker på ett helt annat sätt än oss vuxna och därför är det viktigt att uppmärksamma och stötta ungas initiativ. Vi erbjuder dem en möjlighet att själva få vara med och forma, utveckla och påverka sin vardag och fritid på landsbygden.

Läs mer

Succésommar för blomsterkungarna

Ystad

Succésommar för blomsterkungarna

Med omkring 2000 besökare om dagen och en omsättning under juli som ökade med 350 procent jämfört med i fjol, kan Karl Fredrik Gustafsson och sambon Petter Kjellén på Eklaholm se tillbaka på en sommar som överträffade deras vildaste fantasi.

Karossgården i Gladsax stänger efter 25 år

BUTIK

Karossgården i Gladsax stänger efter 25 år

Antik- och kuriosabutiken Karossgården i Gladsax startade 1995 och stänger nu efter 25 år. Anne Edberg som blivit känd för sina omsorgsfullt uppbyggda miljöer kommer framför allt att sakna variationen med att driva butiken.

Rikstolvans krog bjuder Österlen på nya smaker

Krogliv

Rikstolvans krog bjuder Österlen på nya smaker

Det är inte underligt att tycke uppstår, när det libanesiska och italienska köket möts på ett vackert Österlen. Denna på pappret annorlunda men i munnen välsmakande kombination erbjuds från och med i sommar på Rikstolvans krog i Järrestad.

Par satsar på obemannad lanthandel i Skåne-Tranås

Tomelilla

Par satsar på obemannad lanthandel i Skåne-Tranås

För 15 år sedan försvann lanthandeln från Skåne-Tranås, men i sommar återvänder den. Fast i en helt ny och modern tappning. En automatisk livsmedelsbutik, där kunderna sköter sig själva.

Filial i farfars fars skrädderi

Simrishamn

Filial i farfars fars skrädderi

På Kristi himmelfärdsdag öppnar Suzanne Rosengren en filial till Ystadbutiken Krizi i sitt sommarhus i Östra Hoby.

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Simrishamn

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Efter att ha bott i en folkabuss och flackat runt mellan Europas bästa surfstränder i några år har Måns Olofsson slagit ner bopålarna. Strax efter påsk öppnade han Österlen Coffee and Waves, ett surflodge och kafé i Kivik.