1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Roligt parlopp för alla

Söndagen den 9 juni bjuder Ystads Orienteringsklubb in till ett kul parlopp med orienteringsinslag som arrangeras till förmån för Hjärnfonden.
YOK Cross Town Run är en enkel stadsorientering utan kompass.
Foto: Hannah Andersson

YOK Cross Town Run är ett motionslopp där deltagarna startar i par och som går ut på att hitta ett antal kontrollpunkter.

– Utmaningen ligger i att hitta kontrollerna och den snabbaste vägen mellan dem, men bara för din egen skull eftersom loppet springs utan tidtagning, säger Peter Puke, tävlingsansvarig.

Det finns tre olika banor att välja mellan; 3 kilometer för barn och ungdom utan trafik, 5 kilometer och 10 kilometer.

Tävlande under 18 år på de långa banorna måste vara i par med en vuxen. Ungdomslag med deltagare under 18 år kan springa den korta banan.

Halva startavgiften går till Hjärnfonden. Loppet genomförs utan officiell tidtagning och fina priser lottas ut bland deltagarna.

YOK Cross Town Run äger rum den 9 juni med start klockan 10.00 vid motionsslingornas startplats i Sandskogen. Samling vid de gamla omklädningsrummen där orienteringsklubben har sin stuga, senast klockan 9.30. Mer information och anmälan på Ystads Orienteringsklubbs hemsida.

Läs mer

Kivik

Glada barn på museet

Lördagen den 1 augusti äger arrangemanget ”Glada barn på Kivik” rum för andra gången i sommar. Under dagen ges det till exempel möjlighet för barn att leka och pyssla på Barnens museum som är öppet klockan 11-16. Fri entré för alla barn under 12 år. Bakom aktiviteten står Kiviks Museum i samarbete med Kiviks Turism och Engelholmsglass.

Simrishamn

Tipspromenad med vinstchans

Lär känna Simrishamn med Österlens museums tipspromenad. Hämta ett tipsformulär med 10 frågor i museibutiken, gå en promenad genom staden med museets app ”Simrishamn 900 år” och svara på frågorna. De som svarar rätt och lämnar in sitt tipsformulär innan den 15 september deltar i utlottningen av fina priser.

Simrishamn

Ingen Krämarmarknad i år

På grund av pågående pandemi och av hänsyn till besökarna, ställs årets Krämarmarknad i Simrishamn in. Det är Gröstorps IF som arrangerar marknaden tillsammans med Köpmannaföreningen i Simrishamn. ”Inkomsterna från Krämarmarknaden betyder mycket för föreningen så vi har ett tufft år framför oss” konstaterar Bo-Inge Widerberg, Gröstorps IF.

Andrarum

Det svarta guldet i Andrarum

Lördagen den 11 juli bjuder kulturföreningen Christinas Wänner in till invigning av utställningen ”Det svarta guldet i Andrarum” på Christinehof slott. Samtidigt blir det boksläpp för Gert Lagerstedts bok om Andrarums alunbruk. Klockan 13.00-14.00.

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Simrishamn

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Efter att ha bott i en folkabuss och flackat runt mellan Europas bästa surfstränder i några år har Måns Olofsson slagit ner bopålarna. Strax efter påsk öppnade han Österlen Coffee and Waves, ett surflodge och kafé i Kivik.