unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Satsning på fotokonst

Tomelilla konsthall gör en stor satsning på fotokonst 2020. De stora dragplåstren under året är Helene Schmitz, Tuija Lindström, Saga Wendotte och Gunnar Smoliansky.
Helene Schmitz fotografi ”Aesthetics of Violence”. Bilden är beskuren.
Helene Schmitz fotografi ”Aesthetics of Violence”. Bilden är beskuren.

Tomelilla konsthall har jobbat för satsningen i mer än tre år och när den nu blir av är det i samarbete med Landskrona Foto.

– Vi har inte visat så mycket foto på Tomelilla konsthall tidigare, men det lilla vi har visat har dragit en helt annan publik än våra övriga utställningar. Foto verkar locka en yngre publik, säger Desirée Lennklo, intendent på konsthallen.

Målet med fotoutställningarna är att visa den svenska fotokonstens bredd. Fotograferna vars verk ställs ut under året representerar både fotohistoria och dagsaktuell debatt.

Förutom utställningarna kommer flera föredrag och fotoworkshops att ordnas under året. Först ut är Helene Schmitz som den 12 mars håller föredrag om hur processen bakom hennes arbete ser ut.

Lördagen den 14 mars är det vernissage för Helene Schmitz utställning ”Thinking like a mountain”. Verken i utställningen kretsar kring människans problematiska relation till naturen. Det som gjorde Helene Schmitz intresserad av att ställa ut på Tomelilla konsthall var det lokala motståndet mot gruvbrytning på Österlen Utställningen har tidigare visats i New York och ska så småningom också visas i Washington och Tallinn.

Årets utställare

14 mars–10 maj
Helene Schmitz – Thinking like a mountain
13 juni–23 augusti
Tuija Lindström – Strykjärnsprofessorn
5 september–1 november
Saga Wendotte – In Between Realities
14 november–10 januari 2021
Gunnar Smoliansky – One picture at a time