GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Scen Österlen är Årets Simrishamnare

Publicerad 16 maj 2018
Under helgens Motorlördag överräckte Jan Nilsson från Lions Club i Simrishamn en check på femtusen kronor till barnen och ungdomarna från Scen Österlen som utsetts till Årets Simrishamnare.
Under helgens Motorlördag överräckte Jan Nilsson från Lions Club i Simrishamn en check på femtusen kronor till barnen och ungdomarna från Scen Österlen som utsetts till Årets Simrishamnare.

Lions Club i Simrishamn tilldelade i lördags Scen Österlen utmärkelsen Årets Simrishamnare.

– Det är väldigt fint att vårt arbete uppmärksammas på det här sättet. Det är såklart en uppmuntran för alla som jobbar så hårt för att ro det här i land varje år och blir också ett kvitto på att vår unika metod fungerar. Det är viktigt att visa upp att när man jobbar med kärnvärden som inkludering, allas lika värde och kollektivets styrka, så blir det både angelägen kultur och skapar trygga förutsättningar för barn och unga att stärkas och växa som individer, säger Scen Österlens producent Camilla Larsson.

Utmärkelsen delades ut på scenen framför Sankt Nikolai kyrka i Simrishamn under köpmannaföreningens Motorlördag. Vid utdelningen bjöd Scen Österlen på ett smakprov från sommarens kommande musikaler. Två barngrupper sätter tillsammans upp "Momo eller kampen om tiden", en föreställning baserad på den älskade filosofiska sagoromanen av den tyske författaren Michael Ende. Ungdomsgruppen utforskar ondskan som fenomen i Stephen Sondheims "Sweeney Todd", en härligt hemsk och våldsamt rolig musikal, som kombinerar melodrama och mord och innehåller några av musikalhistoriens mest spännande musikstycken. Ledargruppen kommer att spela på Skillinge teater och har valt att ta upp en gammal Scen Österlen-favorit, den Tony-belönade ”Spring Awakening”.

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Österlenmagasinet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.