1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
Motor

Senarelagd säsongsstart för nostalgimuseet i Tryde

Det är i garaget som Kaj Persson sysselsätter sig under vinterns långa månader, i väntan på säsongspremiären på The 50´s museum och nostalgicafé i Tryde. I år dröjer dock premiären och det planerade Tolvskillingsrallyt ställs in, på grund av den rådande coronapandemin.
Det är i verkstaden Kaj Persson, som äger och driver The 50´s museum och nostalgicafé i Tryde, trivs bäst. ”Det är jobbet med att renovera gamla bilar och bygga om i museet som jag egentligen tycker är roligast” konstaterar Kaj.
Foto: Hannah Andersson

Men Kaj Persson, som äger och driver The 50´s museum och nostalgicafé i Tryde, hänger inte läpp för det, nu får han tid att göra det han gillar allra bäst.

– Det är jobbet med att renovera gamla bilar och bygga om i museet som jag egentligen tycker är det roligaste, konstaterar Kaj. Vintern blev ovanligt kort i år. Eftersom vädret var så milt, var jag sysselsatt med utomhusarbete ända fram till årsskiftet. Nu får jag tid att hinna fixa med miljöerna i museet.

Det har annars blivit en tradition att starta säsongen med vårträff i maj och i år var planen dessutom att museet skulle arrangera Tolvskillingsrallyt, i samarbete med Motorhistoriska klubben, i mitten av maj.

– Nu blir rallyt tyvärr inställt, men jag hoppas att vi kan göra slag i saken nästa vår istället.

Förhoppningen är dock att kunna öppna museet som planerat den 1 juli.

– Och att kunna genomföra sommarens uppskattade motorträffar. Vi har planerat för åtta träffar, alla med olika teman och underhållning från scenen.

images3 bilder
enlarge
The 50´s museum och nostalgicafé i Tryde.

Sommarens träffar

4 juli Mercedes, Peugeot och VAN. Do It Again på scen.

5 juli USA-bilar. Do It Again på scen.

11 juli Sportbilar, Mazda Miata. Christine Persson och Jörgen Litzing på scen.

12 juli Saab, Opel och Volvo. Christine Persson och We Are History på scen.

18 juli Ford (USA, Tyskland, England). Linedance på scen.

19 juli USA-bilar. Tema: Chrysler, Dodge ,Desoto, Imperial, Plymouth. Irene ”Trollan” Hansen på scen.

25 juli Engelska fordon och veterantraktorer. Jörgen Litzing på scen.

26 juli Cadillac och Porsche. Linedance på scen.

Läs mer

Kivik

Glada barn på museet

Lördagen den 1 augusti äger arrangemanget ”Glada barn på Kivik” rum för andra gången i sommar. Under dagen ges det till exempel möjlighet för barn att leka och pyssla på Barnens museum som är öppet klockan 11-16. Fri entré för alla barn under 12 år. Bakom aktiviteten står Kiviks Museum i samarbete med Kiviks Turism och Engelholmsglass.

Andrarum

Det svarta guldet i Andrarum

Lördagen den 11 juli bjuder kulturföreningen Christinas Wänner in till invigning av utställningen ”Det svarta guldet i Andrarum” på Christinehof slott. Samtidigt blir det boksläpp för Gert Lagerstedts bok om Andrarums alunbruk. Klockan 13.00-14.00.

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Ystad

Charlotte Berlins museum öppet

Charlotte Berlin föddes i Ystad 1841 och levde där fram till sin död 1916. År 1881 köpte hon huset på Dammgatan, där Charlotte Berlins museum finns idag. Museet är öppet varje dag 22 juni - 6 september. Visning varje hel timme klockan 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 och 16.00. Entréavgiften betalas i museibutiken.

Kivik

Kiviksbygdens historiska försvar

Ravlunda, Vitaby och Södra Mellby har vardera en historisk borg. Söndagen den 31 maj arrangerar Kiviks museum en utfärd till dem alla tre. Start vid museet klockan 13.00. Deltagaravgift inklusive fika. Plats bokas i kontakt med museet. Deltagarna tar sig runt med egen bil.

Tomelilla

Tomelilladagen ställs in

Tomelilladagen som skulle ägt rum den 23 maj ställs in. ”Vi har beslutat att ställa in på grund av de rådande omständigheterna med anledning av coronaviruset” låter Morgan Malmberg och Therese Bengtsson, Företagarna i Tomelilla, meddela.