unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Simrishamn
  2. Tomelilla
  3. Ystad
  4. E-tidning
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
Motor

Senarelagd säsongsstart för nostalgimuseet i Tryde

Det är i garaget som Kaj Persson sysselsätter sig under vinterns långa månader, i väntan på säsongspremiären på The 50´s museum och nostalgicafé i Tryde. I år dröjer dock premiären och det planerade Tolvskillingsrallyt ställs in, på grund av den rådande coronapandemin.
Det är i verkstaden Kaj Persson, som äger och driver The 50´s museum och nostalgicafé i Tryde, trivs bäst. ”Det är jobbet med att renovera gamla bilar och bygga om i museet som jag egentligen tycker är roligast” konstaterar Kaj.
Det är i verkstaden Kaj Persson, som äger och driver The 50´s museum och nostalgicafé i Tryde, trivs bäst. ”Det är jobbet med att renovera gamla bilar och bygga om i museet som jag egentligen tycker är roligast” konstaterar Kaj.
Foto: Hannah Andersson

Men Kaj Persson, som äger och driver The 50´s museum och nostalgicafé i Tryde, hänger inte läpp för det, nu får han tid att göra det han gillar allra bäst.

– Det är jobbet med att renovera gamla bilar och bygga om i museet som jag egentligen tycker är det roligaste, konstaterar Kaj. Vintern blev ovanligt kort i år. Eftersom vädret var så milt, var jag sysselsatt med utomhusarbete ända fram till årsskiftet. Nu får jag tid att hinna fixa med miljöerna i museet.

Det har annars blivit en tradition att starta säsongen med vårträff i maj och i år var planen dessutom att museet skulle arrangera Tolvskillingsrallyt, i samarbete med Motorhistoriska klubben, i mitten av maj.

– Nu blir rallyt tyvärr inställt, men jag hoppas att vi kan göra slag i saken nästa vår istället.

Förhoppningen är dock att kunna öppna museet som planerat den 1 juli.

– Och att kunna genomföra sommarens uppskattade motorträffar. Vi har planerat för åtta träffar, alla med olika teman och underhållning från scenen.

3 bilder
Efter lack och Kajs omvårdnad är Chryslern årsmodell -64 redo att rulla ut på vägarna igen till sommaren.
Ett av vinterns projekt är en Chrysler 300 -64. ”Den var i ganska dåligt skick när jag köpte den men den välbevarade inredningen gjorde att jag ändå tyckte att den var värd att satsa på.”
Ett annat av Kajs vinterprojekt är en Saab -64 som ska bli en kopia av rallyföraren Erik ”Carlsson på taket”:s bil.
enlarge

Sommarens träffar

4 juli Mercedes, Peugeot och VAN. Do It Again på scen.

5 juli USA-bilar. Do It Again på scen.

11 juli Sportbilar, Mazda Miata. Christine Persson och Jörgen Litzing på scen.

12 juli Saab, Opel och Volvo. Christine Persson och We Are History på scen.

18 juli Ford (USA, Tyskland, England). Linedance på scen.

19 juli USA-bilar. Tema: Chrysler, Dodge ,Desoto, Imperial, Plymouth. Irene ”Trollan” Hansen på scen.

25 juli Engelska fordon och veterantraktorer. Jörgen Litzing på scen.

26 juli Cadillac och Porsche. Linedance på scen.