GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sjätte året för sommarfotbollen

Varje sommar ordnar Tomelilla IF en populär fotbollscamp i samarbete med Malmö FF. I år kommer deltagarna förhoppningsvis kunna spela på klubbens nya konstgräsplan.
Publicerad 9 maj 2018
På sommarfotbollslägret lär sig deltagarna att finta, dribbla, passa och skjuta som sina förebilder i Malmö FF.
På sommarfotbollslägret lär sig deltagarna att finta, dribbla, passa och skjuta som sina förebilder i Malmö FF.

Förra året deltog ett hundratal barn i åldrarna 8-14 år i sommarfotbollen.

– Det kommer barn och ungdomar från hela Skåne för att delta i lägret. Ibland har vi även haft långväga deltagare från exempelvis Tyskland och England som passat på att vara med när familjen semestrat i Sverige, berättar Susanne Göransson från Tomelilla IF. Det knyts många nya vänskapsband mellan spelarna från olika klubbar, som annars bara möts när det är match, vilket är jättekul.

Malmö FF står för ledare och upplägg för sommarfotbollen, medan Tomelilla IF är värd för arrangemanget.

– Ledarna gillar att komma till Österlen vilket vi förstås är väldigt glada för. De jobbar på fotbollsakademin i Malmö till vardags och är duktiga på att möta varje spelare på just deras nivå. Deltagarna är uppdelade i olika grupper efter ålder för att alla ska få ut så mycket som möjligt av träningen. På förmiddagen brukar de få göra lite olika övningar och efter lunch spelar de match.

Årets sommarfotboll är den sjätte i ordningen och äger rum den 9-11 augusti. Fotbollsintresserade barn, såväl killar som tjejer, födda 2003-2010 är välkomna att anmäla sig, helst senast den siste maj.

Mycket spännande är på gång på idrottsplatsen i Tomelilla.

– Vi kommer att få en ny konstgräsplan där den gamla grusplanen låg, som förhoppningsvis kommer att vara klar i slutet av sommaren så vi kan använda den under lägret, säger Susanne och berättar att det även kommer att byggas ett utegym, en hinderbana och en multiarena i anslutning till fotbollsplanerna med ambitionen att förvandla idrottsplatsen till en mötesplats dit även de som inte spelar fotboll vill komma.

Text och bild: Hannah Andersson

Niklas Skoog är en av ledarna från Malmö FFs fotbollsakademi som deltar i årets sommarcamp. Susanne Göransson från Tomelilla IF ser till att allt utanför planen flyter på under sommarfotbollen.
Niklas Skoog är en av ledarna från Malmö FFs fotbollsakademi som deltar i årets sommarcamp. Susanne Göransson från Tomelilla IF ser till att allt utanför planen flyter på under sommarfotbollen.
Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Österlenmagasinet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.