1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Skrivarpodden till Simrishamn

Den som har författardrömmar och vill få professionell feedback på befintlig text bör ta sig till Simrishamns bibliotek och den stora Skrivardagen den 19 oktober klockan 11-13.
Kerstin Önnebo, Johan Carle och Sofie Berthed som medverkar i Skrivardagen på Simrishamns bibliotek lördag 19 oktober klockan 11-13.

Då kommer bland andra Kerstin Önnebo från den prisade Skrivarpodden. Med sig har hon tips, verktyg och inspiration för den som vill ta sitt hantverk från byrålådan till tryckeriet.

– Det absolut viktigaste är att förstå att det tar tid, tålamod och engagemang att ta sitt manus till bok, säger Kerstin Önnebo.

Hon har relativt nyligen sadlat om från ingenjör, ett jobb som hon trivdes med, men som ändå inte kunde få henne att släppa författardrömmen. Under sin första mammaledighet tog hon dock mod till sig och skickade in ett manus.

– Vad jag inte räknat med var att bli refuserad, berättar Kerstin. Det är ett av de vanligaste misstagen folk gör, att skicka in sina manus alldeles för tidigt.

Medverkar på Skrivardagen gör även författaren och skrivpedagogen Sofie Berthet som bjuder på skrivövningar, skrivprat och panelsamtal samt författaren tillika skrivpedagogen och lektören Johan Carle, som ger feedback på besökares medhavda alster. För att han ska ha tid att läsa allas texter får de max vara en sida långa.

Ingen föranmälan.

Läs mer

Simrishamn

Tipspromenad med vinstchans

Lär känna Simrishamn med Österlens museums tipspromenad. Hämta ett tipsformulär med 10 frågor i museibutiken, gå en promenad genom staden med museets app ”Simrishamn 900 år” och svara på frågorna. De som svarar rätt och lämnar in sitt tipsformulär innan den 15 september deltar i utlottningen av fina priser.

Simrishamn

Ingen Krämarmarknad i år

På grund av pågående pandemi och av hänsyn till besökarna, ställs årets Krämarmarknad i Simrishamn in. Det är Gröstorps IF som arrangerar marknaden tillsammans med Köpmannaföreningen i Simrishamn. ”Inkomsterna från Krämarmarknaden betyder mycket för föreningen så vi har ett tufft år framför oss” konstaterar Bo-Inge Widerberg, Gröstorps IF.

Simrishamn

Sommarens konserter ställs in

Sommarens konserter på Ribbingsberg ställs in på grund av Covid-19. ”Vår konsertlokal bygger på närhet och gemenskap till musiken och konsten och vi kan inte chansa på hur läget kommer att vara i sommar” skriver Boel och Mats. ”Nästa år kommer vi att ladda för att åter välkomna fantastiska artister och publik till en sommar med glädje, musik och konst.”

Simrishamn

Utställningen Livs-medel invigs

Utställningen Livs-medel ger ett kulturhistoriskt sammanhang för örten bovete, och tar upp olika perspektiv kopplat till dagens frågor om lokal livsmedelsproduktion. Konstnären Gunnel Pettersson finns på plats på Österlens museum och berättar om sin utställning torsdagen den 18 juni klockan 13-15. Max 40 deltagare. Föranmälan till museet krävs.

Simrishamn

Visning av årets lökodling

Eva Fristedt från ”Narciss och tulpan” visar årets lökplantering i Österlens museums trädgård. Eva ger även råd och tips kring lökodling. Lördagen den 9 maj klockan 11 och klockan 13. Fri entré. Vid Österlens museum i Simrishamn.

Simrishamn

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Efter att ha bott i en folkabuss och flackat runt mellan Europas bästa surfstränder i några år har Måns Olofsson slagit ner bopålarna. Strax efter påsk öppnade han Österlen Coffee and Waves, ett surflodge och kafé i Kivik.