Skrivarpodden till Simrishamn

Simrishamn Artikeln publicerades
Kerstin Önnebo, Johan Carle och Sofie Berthed som medverkar i Skrivardagen på Simrishamns bibliotek lördag 19 oktober klockan 11-13.
Kerstin Önnebo, Johan Carle och Sofie Berthed som medverkar i Skrivardagen på Simrishamns bibliotek lördag 19 oktober klockan 11-13.

Den som har författardrömmar och vill få professionell feedback på befintlig text bör ta sig till Simrishamns bibliotek och den stora Skrivardagen den 19 oktober klockan 11-13.

Då kommer bland andra Kerstin Önnebo från den prisade Skrivarpodden. Med sig har hon tips, verktyg och inspiration för den som vill ta sitt hantverk från byrålådan till tryckeriet.

– Det absolut viktigaste är att förstå att det tar tid, tålamod och engagemang att ta sitt manus till bok, säger Kerstin Önnebo.

Hon har relativt nyligen sadlat om från ingenjör, ett jobb som hon trivdes med, men som ändå inte kunde få henne att släppa författardrömmen. Under sin första mammaledighet tog hon dock mod till sig och skickade in ett manus.

– Vad jag inte räknat med var att bli refuserad, berättar Kerstin. Det är ett av de vanligaste misstagen folk gör, att skicka in sina manus alldeles för tidigt.

Medverkar på Skrivardagen gör även författaren och skrivpedagogen Sofie Berthet som bjuder på skrivövningar, skrivprat och panelsamtal samt författaren tillika skrivpedagogen och lektören Johan Carle, som ger feedback på besökares medhavda alster. För att han ska ha tid att läsa allas texter får de max vara en sida långa.

Ingen föranmälan.