1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Smakfull äppelhelg

Till helgen äger höstens höjdpunkt, den älskade Äppelmarknaden i Kivik, rum. Med Robert Wells, Tommy Nilsson, Janne Bark och ”Pidde P” på scen och en ny, renodlad bar för cider och äppelvin.
Äppelmarknaden äger rum lördagen den 28 september klockan 10-17 och söndagen den 29 september klockan 10-16. Klockan 11.30 på lördagen blir det invigningstal och avtäckning av årets Äppeltavla. Arkivbild: Moa Dahlin
Foto: Moa Dahlin

På årets Äppelmarknad öppnas Sveriges första renodlade bar för cider och äppelvin.

Intresset för att skapa vin och cider som tar tillvara det svenska äpplets särart har kraftigt ökat de senaste åren. Baren kommer att erbjuda smakprov från några av Sveriges ledande tillverkare av cider och äppelvin och besökarna får möta både tradition och nyskapande.

Cider- och vinmakarna är själva på plats för att presentera sina produkter och krögaren Eva Thuresson från Allé kommer att skapa smakprov som passar till olika sorters cider och äppelvin.

Äppelmarknaden öppnar på lördag klockan 10.00. Klockan 11.30 blir det invigningstal och avtäckning av årets Äppeltavla med äppelkonstnären Emma Karp Lundström tillsammans med konferencier Helene Persson. Klockan 14.00 delas årets Äpplets Hus Guldäpple ut.

Underhållning från scenen blir det hela helgen och för den står både lokala förmågor och folkkära artister.

Båda dagarna uppträder elever från Nova Academy Performing Arts och Österlens folkdansgille.

På lördagen klockan 13.15 kliver Robert Wells Trio and The Vocalettes upp på marknadsscenen. Senare på eftermiddagen, klockan 15.00, bjuder de in publiken till allsång.

Även på söndagen, klockan 13.30 uppträder Robert Wells & Co. Klockan 14.15 lämnar de över till den yngre publikens favorit; ”Pidde P”.

En knapp timme senare har det blivit dags för mannen som sedan mitten av 80-talet berört publiken med sin unika och kraftfulla röst. Folkkäre artisten Tommy Nilsson underhåller tillsammans med Wells & Co tills det är dags att avrunda marknadshelgen.