GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Smakrik helg i Brösarp

Mat, dryck och kulinarisk kunskap från hela Skåne samlades i Brösarp när Skånes Matfestival i helgen femårsjubilerade. Besökare kunde prova allt från grillad spädgris till långtidsjäst surdegsbröd. I festivalens olika temaområden mötte publiken mathantverkare, företag, kockar, förädlare och andra människor som på ett eller annat sätt arbetar med mat och som ville dela med sig av sin kunskap och sin passion. Vi träffade några.
Publicerad 11 juni 2018
– Våra bröd är jästa mellan 48 och 72 timmar och är även sockerfria. Det är ett bröd som man faktiskt kan äta och samtidigt gå ner i vikt med, sade Björn Olsson som kom från det 30-åriga surdegsbageriet Röstånga Mölla.
– Våra bröd är jästa mellan 48 och 72 timmar och är även sockerfria. Det är ett bröd som man faktiskt kan äta och samtidigt gå ner i vikt med, sade Björn Olsson som kom från det 30-åriga surdegsbageriet Röstånga Mölla.

Text och bild: Fredrik Ekblad

Äpplen, brysselkål, meloner och fiskar. Det mesta går att skapa i marsipan och det säljer. Det vet marsipanmästaren Helena Pankarz Hansen som driver företaget Madame Marzipan i Arrie utanför Vellinge.
Äpplen, brysselkål, meloner och fiskar. Det mesta går att skapa i marsipan och det säljer. Det vet marsipanmästaren Helena Pankarz Hansen som driver företaget Madame Marzipan i Arrie utanför Vellinge.
Törstiga festivalbesökare stannade till hos Frida Eklund på Remmarlöv gårdsbryggeri, ett familjeföretag utanför Eslöv.  Frida berättade att bryggeriet sålde 200 000 liter öl i fjol. I sortimentet finns nio ölsorter och årets nyhet är en belgisk blonde som finns på Systembolaget i början av juli.
Törstiga festivalbesökare stannade till hos Frida Eklund på Remmarlöv gårdsbryggeri, ett familjeföretag utanför Eslöv. Frida berättade att bryggeriet sålde 200 000 liter öl i fjol. I sortimentet finns nio ölsorter och årets nyhet är en belgisk blonde som finns på Systembolaget i början av juli.
– Ta god tid på dig när du gör barbecuesåsen och använd bara kött och grönsaker av hög kvalitet, svarade den regerande BBQ-världsmästaren Alfons Wienen från Tyskland när undertecknad bad om hans bästa tips till hemmagrillaren.
– Ta god tid på dig när du gör barbecuesåsen och använd bara kött och grönsaker av hög kvalitet, svarade den regerande BBQ-världsmästaren Alfons Wienen från Tyskland när undertecknad bad om hans bästa tips till hemmagrillaren.
Fredrik EkbladSkicka e-post
Så här jobbar Österlenmagasinet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.