1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Snickare i samarbete genom skruvad slump

I Östra Vemmerlöv bor det två snickare på Snickaregatan. Osannolikt - men sant. Länge var Michel Wenzer och Marquis Prud'homme ovetandes om varandra, trots att det bara är ett stenkast mellan deras hus. Genom en skruvad slump korsades deras vägar och nu är de kollegor i det nystartade företaget Träarbete Österlen.
Marquis Prud'homme och Michel Wenzer är snickare och bor på Snickaregatan i Östra Vemmerlöv. Mellan uppdragen i deras nystartade företag Träarbete Österlen snickesnackar de gärna över en kopp kaffe. Quebecs flagga på porten påminner Marquis om sin hemstad som han lämnade för tre år sedan.
Foto: Fredrik Ekblad

Ibland inträffar osannolika händelser på ett så märkligt sätt att det verkar vara synkroniserat av någon eller något. Så var det när snickarna Michel Wenzers och Marquis Prud'hommes vägar korsades för ett år sedan. Båda hade bott några år på Snickaregatan i Östra Vemmerlöv, men kände inte varandra. En annons på Blocket skulle förändra allt.

– Jag var på jakt efter en rikt- och planhyvel och hittade en annons som jag ringde på, berättar Michel Wenzer.

Säljaren var Marquis Prud'homme.

– Michel frågade var hyveln fanns och jag svarade att jag bor strax utanför Simrishamn. ”Jaha, det gör jag också”, svarade han. ”Var då?” ”I Östra Vemmerlöv, på Snickaregatan”.

De skrattar gott åt historien som blev början på en vänskap och ett fruktsamt samarbete.

– Efter det började vi hjälpa varandra med olika uppdrag och upptäckte tidigt att vi jobbade bra ihop, säger Michel Wenzer. Steget att dra igång en gemensam verksamhet var inte så långt.

Båda har en passion för möbelsnickeri och varvar det med andra uppdrag.

– Just nu jobbar vi med ett staket, men vi gör även större jobb som verandor och arbetsbodar, berättar Michel.

I hans garage växer ett showroom fram där de båda snickarna kommer att visa sina möbler. Michels stil är inspirerad av minimalismen och shakertraditionen medan Marquis, som har kanadensiska rötter, hämtar mycket inspiration från det rustika och gillar att blanda trä och andra material.

– Längre fram planerar vi även hålla workshops i bland annat stoltillverkning, tillägger Michel Wenzer.

Marquis Prud'homme dras till det rustika formspråket, som i detta massiva bord i ek med levande kanter.
Foto: Fredrik Ekblad
Bland uppdragen finns allt från hängande trädgårdssoffor...
Foto: Fredrik Ekblad
...till trädgårdsförråd med skjutdörrar.
Foto: Fredrik Ekblad