1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
Löpning

Snöra skorna för årets motionslopp

Behöver du en rolig utmaning för att hitta motivationen att snöra på dig löparskorna i marsblasket? Med ett motionslopp som mål kan träningen gå lättare och i sydöst finns det en del olika lopp att välja bland. Vi har listat några av årets alla motionslopp i sydöstra Skåne åt dig.
Österlen Spring Trail bjuder på fem lopp under två dagar. Årets Spring Trail äger rum lördagen den 18 och söndagen den 19 april.

APRIL

Österlen Spring Trail, Christinehofs Ekopark

Fem lopp under två dagar, lördagen och söndagen den 18-19 april. Teleservice trail 21 km+. Simris Alg Ultra 60 km. Duo Trail 2x30 km. Ekopark Trail 13 km. Naturloppet 5 km. Arrangör är ADP sport events AB.

MAJ

Alla barnen-loppet, Simrishamn

Ett kul barnlopp som tar plats tisdagen den 12 maj, i Brunnsparken, Simrishamn. För barn från förskoleklass till årskurs fyra. Arrangör Simrishamns AIF och Friskis & Svettis Simrishamn.

Kalvinknatet, Ystad

Söndagen den 31 maj. För barn upp till årskurs fyra. Mer information kommer i slutet av januari på arrangerande Ystads IF friidrottsförenings webbsida.

JUNI

YOK Cross Town Run, Ystad

Söndagen den 7 juni med start klockan 10.00. Ett parlopp genom Ystad där det gäller att hitta ett antal kontrollpunkter. En enkel stadsorientering utan kompass och utan tidtagning. Tre banor att välja mellan; cirka 3 km Barn/Ungdom utan trafik, cirka 5 km eller cirka 10 km. Halva startavgiften går till Hjärnfonden. Arrangör är Ystads Orienteringsklubb.

Blentarpsmilen, Blentarp

Loppet genomförs i och omkring Blentarp söndagen den 28 juni. Klasser: damer 10 km och herrar 10 km, samt damer 4 km och herrar 4 km. Arrangör är Blentarps BK.

JULI

Gylleboloppet, Gyllebo

Söndagen den 5 juli med start klockan 11.00 vid Dungen. Loppet är öppet för alla, både damer som herrar i alla åldrar. Banornas längd är 8 km respektive 4 km och går på skogsstigar. ­­Arrangör är Gyllebo IF.

Wallanderloppet, Ystad

Tisdagen den 7 juli. Sträckorna 3,8 km och 6 km. Arrangör är Ystads IF friidrottsförening.

Sankt Olofsloppet, Sankt Olof

Onsdagen den 29 juli. Klasser: Herr 9,2 km och dam 9,2 km med start klockan 19.00. Herr 4,7 km och dam 4,7 km med start klockan 19.15. Barn 3-5 år 500 meter och barn 6-12 år 1000 meter med start klockan 18.00. Arrangör är Sankt Olofs IF.

Kullaloppet, Rörum

Fredagen den 31 juli med start klockan 19.00. Start och mål på Kulla Nöjesplats. Klasser: Herrar respektive damer 10,6 km och 5,2 km. Bantyp: 10,6 km kuperad bana på asfalt och skogsvägar. 5,2 km enbart på skogsvägar. Arrangörer är Simrishamns AIF och Rörums SK.

Sommartrean, Gyllebo

Sommartrean är ett motionstriathlon som utförs i och vid Gyllebosjön på Österlen. Distanser: simning 400 meter, cykling 20 km och löpning 5 km. Datumet för Sommartrean 2020 är i skrivande stund inte spikat. Arrangör är Gärsnäs AIS.

AUGUSTI

Österlen Green Run, Tomelilla

Fredagen den 7 augusti. Loppet äger rum på Tomelilla Golfklubbs golfbana. Klasser: Putt 4 km, start klockan 18.00. Swing 9 km, start klockan 19.00. Arrangör är ADP sport events AB i samarbete med Tomelilla Golf.

Sankt Olof Minitriathlon, Sankt Olof

Lördagen den 29 augusti. Deltagarna utmanas i simning 250 meter i bassängen på Sankt Olofsbadet, cykling 1,8 mil samt löpning 4,6 km. Arrangör är Sankt Olofs IF.

Stafettmaran, Simrishamn/Ystad

Lördagen den 22 augusti med start klockan 11.00. Start i Simrishamn och målgång i Ystad. Klasser: Damklass. Herrklass. Mixklass, minst tre tjejer. Ungdomsklass, upp till 16 år. Arrangörer är Fredrik Hagenkötter och Mattias Averfalk.

SEPTEMBER

Charity Trail, Smedstorp

Lördagen den 19 september. Klasser: Smedstorps Naturloppet 5 km och 10 km med finalen för Gripenserien. Gårdlösaleden Trail 12 km, spring eller vandra, ingen tidtagning. Kids trail, hinderbanelopp för barn 3-12 år. Charity Trail arrangeras till förmån för Hjärtebarnsfonden. Arrangör är Smedstorps IF i samarbete med ADP sport events AB.

DECEMBER

Nyårsloppet, Ystad

Nyårsafton, torsdagen den 31 december, med start klockan 10.00. Ett motionslopp längs slingan i Sandskogen, öppet för alla åldrar. Välj mellan 2,5 km eller 5 km. Spring, jogga eller gå. Halva startavgiften skänks till Barncancerfonden. Arrangör är Ystads IF friidrottsförening.

Läs mer

Simrishamn

Tipspromenad med vinstchans

Lär känna Simrishamn med Österlens museums tipspromenad. Hämta ett tipsformulär med 10 frågor i museibutiken, gå en promenad genom staden med museets app ”Simrishamn 900 år” och svara på frågorna. De som svarar rätt och lämnar in sitt tipsformulär innan den 15 september deltar i utlottningen av fina priser.

Simrishamn

Ingen Krämarmarknad i år

På grund av pågående pandemi och av hänsyn till besökarna, ställs årets Krämarmarknad i Simrishamn in. Det är Gröstorps IF som arrangerar marknaden tillsammans med Köpmannaföreningen i Simrishamn. ”Inkomsterna från Krämarmarknaden betyder mycket för föreningen så vi har ett tufft år framför oss” konstaterar Bo-Inge Widerberg, Gröstorps IF.

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Simrishamn

Sommarens konserter ställs in

Sommarens konserter på Ribbingsberg ställs in på grund av Covid-19. ”Vår konsertlokal bygger på närhet och gemenskap till musiken och konsten och vi kan inte chansa på hur läget kommer att vara i sommar” skriver Boel och Mats. ”Nästa år kommer vi att ladda för att åter välkomna fantastiska artister och publik till en sommar med glädje, musik och konst.”

Simrishamn

Utställningen Livs-medel invigs

Utställningen Livs-medel ger ett kulturhistoriskt sammanhang för örten bovete, och tar upp olika perspektiv kopplat till dagens frågor om lokal livsmedelsproduktion. Konstnären Gunnel Pettersson finns på plats på Österlens museum och berättar om sin utställning torsdagen den 18 juni klockan 13-15. Max 40 deltagare. Föranmälan till museet krävs.

Simrishamn

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Efter att ha bott i en folkabuss och flackat runt mellan Europas bästa surfstränder i några år har Måns Olofsson slagit ner bopålarna. Strax efter påsk öppnade han Österlen Coffee and Waves, ett surflodge och kafé i Kivik.