1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Sommarfotboll även i år

Sommarfotbollen som Tomelilla IF ordnar tillsammans med Malmö FF ser ut att bli av.
Tomelilla IF satsar på att kunna genomföra MFF Sommarcamp 2020.
Foto: Hannah Andersson

Varje sommar har Tomelilla IF för vana att bjuda in lovlediga barn och ungdomar till sommarcamp tillsammans med Malmö FF.

– Vår ambition är att genomföra sommarfotbollen även i år, om det inte kommer nya direktiv från regeringen med anledning av coronaviruset, meddelar Susanne Göransson, Tomelilla IF. Träningen sker utomhus och vi kommer att se över upplägget för att göra nödvändiga anpassningar.

Vilket exempelvis kommer innebära att deltagarna äter lunch i olika omgångar och att träningen sker i mindre grupper.

– Det känns bra att kunna erbjuda barnen och ungdomarna något kul att se fram emot och en härlig start på sommarlovet. Och skulle vi trots allt behöva ställa in får alla som anmält sig sina pengar tillbaka.

Sommarfotbollen äger rum 16-18 juni klockan 9.45-14.30 på Tomelilla IFs idrottsplats. Det blir träning med ledare från MFF med hjälp av Tomelilla IF ungdomstränare enligt koncept från MFF´s sommarakademi. För flickor och pojkar födda 2012 – 2005. Begränsat antal platser. Anmälan senast 10 maj.

Läs mer

Aktion

Tranmanifestation mot kärnvapen

Som en manifestation mot kärnvapen ska ett träd i centrala Simrishamn fyllas med papperstranor på årsdagen av bomben över Hiroshima.

Andrarum

Det svarta guldet i Andrarum

Lördagen den 11 juli bjuder kulturföreningen Christinas Wänner in till invigning av utställningen ”Det svarta guldet i Andrarum” på Christinehof slott. Samtidigt blir det boksläpp för Gert Lagerstedts bok om Andrarums alunbruk. Klockan 13.00-14.00.

Tomelilla

REKO-ring på tillväxt i Norra Björstorp

Runt Brösarp vimlar det av matproducenter och småskaliga odlare. Nu har ett antal företagare i Norra Björstorp tagit initiativ till en REKO-ring, en matmötesplats där produkter och råvaror ska säljas direkt från producent till konsument.

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Ystad

Charlotte Berlins museum öppet

Charlotte Berlin föddes i Ystad 1841 och levde där fram till sin död 1916. År 1881 köpte hon huset på Dammgatan, där Charlotte Berlins museum finns idag. Museet är öppet varje dag 22 juni - 6 september. Visning varje hel timme klockan 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 och 16.00. Entréavgiften betalas i museibutiken.

Fotboll

Kul start på sommarlovet

Ett 70-tal killar och tjejer samlades förra tisdagen på Tomelilla IP för att kickstarta sommarlovet med MFF Sommarcamp. På schemat stod teknikträning och matcher, men framförallt härligt häng med nya kompisar.