unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Spännande föreläsningsvår

Skillinge kapellförening bjuder in till ännu en spännande, inspirerande och lärorik vår med föredrag i kapellet.
Terry Hannington och Kjell Sundquist ger den 16 april ett föredrag tillsammans med Henrik Ivre på Skillinge kapell.
Terry Hannington och Kjell Sundquist ger den 16 april ett föredrag tillsammans med Henrik Ivre på Skillinge kapell.
Foto: Fredrik Ekblad

Med sitt föreläsningsprogram vill föreningen både roa och beröra. Två föreläsningar har redan hunnits med. Tredje man på tur är Sven-Olof Bernhoff som gästar Skillinge kapell den 5 mars för att prata om ”Skånefrös cirkulära ekonomi”. Den 19 mars klockan 18.00 kallar föreningen till årsmöte men även föredrag med Walter Traub, ”När kamerorna slocknat”.

Malin Andersson är föredragsvårens första kvinnliga föreläsare. Den 2 april pratar hon om ”Forskningsfartyget Svea på uppdrag”. Torsdagen den 16 april gästas föreningen av fotoentusiasterna Terry Hannington, Kjell Sundquist och Henrik Ivre som kommer att prata om ”Skillinge Bildforum med nutiden i fokus”.

”En särskild händelse” är rubriken på Ewa-Gun Westford föredrag som ges den 14 maj. Två veckor senare är temat trädgård när Eva Mathiasson pratar om att ”Skörda regnvatten”, 28 maj. ”Arkitektur från Killebacken” blir det när Björn Ask föreläser den 11 juni och avslutar vårens program gör Lena Alebo med ”Ännu en stund om Österlen” den 21 juni.

Alla föredrag startar klockan 19.00 om inget annat anges.

Läs mer

Efter Scen Österlen – nu fortsätter teaterdrömmen

Simrishamn

Efter Scen Österlen – nu fortsätter teaterdrömmen

Förmedla historier, uttrycka sig på scen och möta publiken. Efter att ha vuxit ur Scen Österlen tar nu Dahlia Momiyama, Hugo Ask och Greta Åkerberg nästa stora steg för att förverkliga drömmen och ett liv på scen.

Pest, kolera och fattigdom

Simrishamn

Pest, kolera och fattigdom

Lär känna Simrishamn i en stadsvandring med museichef Lena Alebo på temat tidigare århundradens olyckor, pandemier och fattigdom. Det blir också berättelser om stadens utveckling, näringsliv och invånare. Max 20 deltagare. Föranmälan krävs. Datum: 29/7 och 5/8 klockan 14-15.30. Även 23/7, 30/7 och 6/8 klockan 18-19.30.

Sanna ordnar provsmakning av oljor i världsklass

Simrishamn

Sanna ordnar provsmakning av oljor i världsklass

När vårens planerade resor ställdes in valde Sanna Töringe att satsa på sin butik. Nu finns ett koncentrat av italienska aromer i hennes österlenträdgård.

Dags för Hästrundan i helgen

Sydöst

Dags för Hästrundan i helgen

Skåne. I dagarna tre blir det en blandning av prova på aktiviteter, öppna hus, föreläsningar, utställningar, med mera. Aktiviteter för både barn och vuxna. Evenemanget är ett samarbete mellan Föreningen Hästrundan, hästföretag och föreningar i Sydöstra Skåne samt Destination Häst.

Gärsnäs församling öppnar café

Skillinge

Gärsnäs församling öppnar café

Torsdagen den 18 juni klockan 11 öppnar Gärsnäs församling Kapellgårdens café på Skillinge. Caféet ligger i anslutning till Skillinge kapell. På menyn står kaffe, te, läsk, glass, kakor och mackor. Kapellgårdens café kommer att vara öppet torsdag-söndag klockan 11-16 under sommaren.

Årets pristagare utsedda

Pris

Årets pristagare utsedda

Världsgitarristen och vitemöllingen Göran Söllscher, Simrishamns karateklubb och konstnärliga ledarna för Scen Österlen, Tove och Carl-Johan Wåhlin, är årets tre pristagare när kommunen delar ut ett kulturpris, ett idrottspris och ett föreningsledarstipendium.