Styrkeprov på Wellnez

Simrishamn Artikeln publicerades
Till helgen bjuder Charlie Kronkvist, tillsammans med Strong company, in till strongman/woman-tävling på Wellnez i Simrishamn.
Foto: Hannah Andersson
Till helgen bjuder Charlie Kronkvist, tillsammans med Strong company, in till strongman/woman-tävling på Wellnez i Simrishamn.

Däckvält, ok, farmers walk, power stairs och loading medley är ­­grenarna det kommer att tävlas i när starkaste mannen och kvinnan ska utses i Simrishamn.

Det är Strong company, Simone Henriksson och Maria Tingbacke, som tillsammans med Charlie Kronkvist bjuder in till strongman/woman-tävling på Wellnez i Simrishamn den 20-21 juli.

– I en strongmantävling krävs både styrka, uthållighet och snabbhet, säger Charlie som själv sysslat med sporten i fyra år.

Tränar gör han på asfaltsplanen bakom Wellnez i Simrishamn och det är även där tävlingen kommer att äga rum. I skrivande stund är ett 30-tal anmälda. De mest långväga deltagarna kommer från Danmark, Norge och Schweiz.

– På lördagen blir det lättare klasser och på söndagen tyngre, berättar Charlie och intygar att sporten är publikvänlig.

– Publiken betyder väldigt mycket för en strongmantävling, du blir sjukt mycket starkare med en publik som hejar på dig!

Själv kommer han att starta på söndagen.

Det är tack vare Petra Damm, Charlies mamma, som han kom i kontakt med sporten.

– Jag kände att jag behövde ett mål med min träning. Mamma tog kontakt med Kalle Lane (framgångsrik strongmantävlande reds.anm.) och lyckades ordna så jag fick träna tillsammans med honom vid ett tillfälle. Efter det var jag fast. Det är sjukt kul! Jag brukar träna utanför Wellnez oavsett väder och det är inte ovanligt att förbipasserande blir nyfikna och stannar till för att titta och byta några ord.

Tävlingen börjar klockan 10 båda dagarna och förväntas pågå till omkring klockan 16, med uppehåll för en kortare lunchpaus. Petra Damm kommer att vara på plats för att bjuda in till armbrytning i någon form under helgen.