GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Succé för första Husrundan

Österlen är välsignat med många rundor. Är det inte konst, mat eller cykling, är det hus. Första upplagan av Husrundan lockade många nyfikna spekulanter till Österlen.
Publicerad 27 juli 2017
Michi och Torbjörn Lantz Jörgensen (i soffan) är på jakt efter ett större fritidsboende på Österlen och passade på att gå på visning under premiären av Husrundan. Huset i Hagestad imponerade.
Michi och Torbjörn Lantz Jörgensen (i soffan) är på jakt efter ett större fritidsboende på Österlen och passade på att gå på visning under premiären av Husrundan. Huset i Hagestad imponerade.

Fredagen den 21 juli var det premiär för Fastighetsbyråns och Inspirandas nya gemensamma koncept: Husrundan. Syftet är att öka intresset för genuina och välbyggda hus och samtidigt locka fler att flytta till Österlen.

– Idén föddes när Inspiranda insåg att de hade många hus som var färdiga ungefär samtidigt. Vi från Fastighetsbyrån tyckte att det var ett kul grepp, säger mäklaren Petra Roxenius.

Omkring hundra personer kom till den inledande presentationen hos Inspiranda, där de fick veta mer om hur företaget arbetar med att köpa in, rusta upp, inreda och sälja hus.

Ännu fler slöt upp vid de många visningar som pågick samtidigt under eftermiddagen, däribland Limhamnsparet Michi och Torbjörn Lantz Jörgensen, som lockats av den flotta poolvillan i Hagestad.

Michi såg ganska nöjd ut, när hon provsatt i soffan i det lilla sällskapsrum som vetter ut mot poolområdet.

– Vi letar efter ett stort fritidsboende, som känns rätt och har ett bra läge. Vi gillar Inspirandas stil.

De var långt ifrån ensamma. Folk strömmade till hela tiden, för att med bubbel i händerna och livespelad pianomusik i öronen vandra runt i den nyrenoverade byggnaden, som just nu är det tredje mest klickade huset på Hemnet. Inte bara på Österlen, utan totalt i hela riket.

– Det är oerhört populärt. Det ligger på topp tio på Hemnet för hela året, säger Frida Holmsten, delägare av Inspiranda och en av initiativtagarna till Husrundan.

Husrundan bjöd på stor variation, allt från fastigheter på planeringsstadiet via snart färdiga projekt till helt inflyttningsklara villor – möblerade och allt.

Frida Holmsten:

– Det är till och med bäddat i sängarna!

Text och bild: Johan Bentzel

Så här jobbar Österlenmagasinet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.