1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Succé för nystartade Seniorklubben

När Friskis & Svettis i Simrishamn bjöd in till första träningspasset i Seniorklubben för fyra veckor sedan kom fler än femtio deltagare för att prova på och intresset har fortsatt att vara stort.
Måndagarna med Seniorklubben på Friskis & Svettis i Simrishamn bjuder på 45 minuters jympa, med en styrkedel som görs sittande.
Foto: Hannah Andersson

Det är måndag eftermiddag. I den stora träningssalen på Friskis & Svettis i Simrishamn står ett 30-tal stolar uppställda, men i övrigt ekar rummet tomt. Det ska det snart bli ändring på. När klockan närmar sig halv två anländer de glada motionärerna i Seniorklubben i en strid ström.

Idag är det Brittmarie Ohlsson och Margareta Nilsson som ska hålla i träningspasset.

– På måndagar bjuder vi in till jympa och på torsdagar styrketräning i gymmet tillsammans med föreningens PT Johan Olsson, berättar Brittmarie.

Seniorklubben fungerar som ett alternativ till föreningens ordinarie utbud, med övningar anpassade för målgruppen.

– Många av de som deltar har inte tränat tidigare men känner att de vill börja, andra har träningserfarenhet men haft ett uppehåll och behöver en mjukstart, berättar Margareta.

images5 bilder
enlarge

Seniorklubben startade för en dryg månad sedan och har mött stort intresse.

– Vi blev minst sagt överraskade när 55 deltagare dök upp till premiären. Men det är förstås jättekul att intresset är stort, för träning är så välgörande för både kroppen och hjärnan, säger Brittmarie.

Sofi Jonasson, verksamhetschef på Friskis & Svettis, tittar förbi strax innan det är dags för dagens pass att köra igång.

– Det är fantastiskt roligt att se så många seniorer här. Det är en viktig målgrupp för oss. Vi lever allt längre och behöver vara fysiskt aktiva för att bibehålla livskvalitén i vardagen. Och vi är lyckligt lottade som har så många aktiva seniorer i vår förening som är fantastiska på att förmedla rörelseglädje!

Efter avslutat träningspass väntar kaffe, en liten kaka och frukt på deltagarna.

– Seniorklubben fyller även en social funktion, fikastunden efter passet är lika viktig som träningen, poängterar Brittmarie.