1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
Flytt

Syskonduo lämnar torget för satsning i Folkets park

Det börjar bli dags för Morgan och Malin Malmberg att packa flyttlådorna. I april flyttar Torget 6 till Folkets park och byter namn till ”Torget 6 i Folkets park”.
I april flyttar Torget 6 till Folkets park och byter namn till Torget 6 i Folkets park. Bakom satsningen står syskonen Morgan Malmberg och Malin Malmberg. ”Lokalerna vid torget har varit bra att starta i men nu vill vi vidareutveckla verksamheten” säger Malin.
Foto: Hannah Andersson

Det var syskonparet Morgan Malmberg och Malin Malmbergs mamma Mariette Malmberg som tog över Tomelillafiket Torget 6 för fem år sedan.

– Jag pluggade till lantmästare i Alnarp och Morgan jobbade på annat håll när mamma köpte verksamheten, men ganska snart blev vi båda engagerade i företaget, berättar Malin.

Mariette har successivt trätt tillbaka och syskonen har trätt fram, med många idéer för hur verksamheten kan utvecklas.

– Vi vill framåt! Och i de befintliga lokalerna kommer vi helt enkelt inte vidare, konstaterar Malin. När vi har haft bokningar, och delat av matsalen, så har många av våra vanliga lunchgäster tvingats vända i dörren.

– Vi har varit trångbodda länge, men nu har vi bestämt oss för att ta steget, säger Morgan och berättar att samarbetet med Folkets park inte är något nytt.

– Senast i oktober hade vi en gåsamiddag där för 250 gäster, och Ingvar Gustafsson, som äger Folkets park, har föreslagit en flytt sedan länge.

Serveringen med 40 lunchplatser vid torget byts mot 70 permanenta lunchplatser i Teaterhallen, Folkets park.
Foto: Hannah Andersson

Förutom den dagliga lunchserveringen erbjuder Torget 6 även catering.

– Men det har vi inte vågat prata för högt om eftersom vår kapacitet varit begränsad, berättar Malin. Efter flytten kan vi jobba mer med både större arrangemang, som näringslivsbanketten, och privata fester. I Folkets park kommer vi även att kunna ta emot konferenser. Ja, alla delar kommer att kunna utvecklas efter flytten!

Duon ser många möjligheter i nya lokalerna.

– I Folkets park får vi många olika serveringsytor, vilket gör oss väldigt flexibla, konstaterar Morgan. Vi vill gärna utveckla eventbiten och erbjuda våra kunder hjälp med hela konceptet. Det är något som vi båda tycker är kul, att jobba i projekt.

Renoveringsarbetet av kök och serveringsytor i Folkets park är i full gång.

– Planen är att flyttlasset ska gå i början av april, berättar Morgan.

Även utemiljön ska få ett lyft.

– Tanken är att det ska bli två uteserveringar. En på balkongen ovanför entrén till teaterhallen och en i markplan mot campingen.

I dagsläget sysselsätter företaget sex anställda och vissa tider av året även timanställda.

– Efter flytten kommer vi förhoppningsvis att behöva utöka personalstyrkan, säger Malin.

Öppettiderna kommer att utökas med kvällsöppet, och à la carte, sommartid.

– Vi vill även prova att bjuda in till trubadurkvällar, visa fotbollsmatch på storbild eller kanske ställa till med musikquiz. Vi hoppas kunna återskapa folkparkskänslan och bli en mötesplats i byn!

quote
I Folkets park får vi många olika serveringsytor, vilket gör oss väldigt ­­flexibla.