unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Taxi Österlen växlar upp

De jobbar alltid helg och trampar vatten under lågsäsong. Men chaufförerna på Taxi Österlen klagar inte. Efterfrågan på körningar har ökat och därför utökas flottan nu med ytterligare en bil.
Karoline Arvidsson är ny chaufför på Taxi Österlen som utökar flottan med ytterligare en bil. Ingemar Eriksson och Jonas Fagerell ser framtiden an med tillförsikt.
Karoline Arvidsson är ny chaufför på Taxi Österlen som utökar flottan med ytterligare en bil. Ingemar Eriksson och Jonas Fagerell ser framtiden an med tillförsikt.

– Det är min sambo, Karoline som har börjat köra för oss, säger Ingemar Eriksson, som tillsammans med Elisabeth Holst, Jonas Fagerell och Johan Haak sitter i styrelsen för den ekonomiska föreningen Taxi Österlen.

Taxi Österlen har idag två bussar och tre personbilar som rullar runt om på Österlen.

– Högtryck är fredag- och lördagskvällar när folk ska ta sig till och från fester och middagar, säger Ingemar som menar att det är stor skillnad på körningarna nu och för 20 år sedan.

– Då fanns det betydligt fler nöjesställen och det var stökigare. Nu åker vi mest och lämnar och hämtar på privata fester.

Det är också stor skillnad på arbetsbördan under de olika säsongerna.

– Under sommaren är det full rulle. Januari, februari och mars är segare. Men ibland blir det några längre körningar, till exempel till Kastrup för att lämna kunder som ska ut och resa, säger Ingemar.

Taxi Österlen kör inte sjukresor, men har ändå en hel del körningar till sjukhuset. När seniorerna har ett viktigt läkarbesök inbokat vill de försäkra sig om att vara i tid.

Att arbeta som taxichaufför är krävande. Det är mycket stillasittande och långa pass. Man arbetar alltid helg och ofta natt.

– Det roliga med jobbet är det sociala, att få träffa folk. Och att man kommer runt på ställen som man förmodligen aldrig skulle ha sett annars, säger Ingemar.

Taxi Österlen har anor från 40-talet, men gick då under namnet Taxi Simrishamn. Efter en sammanslagning med flera småbolag bytte man namn. 1992 flyttade verksamheten till stationshuset i Simrishamn.

Läs mer

Västafrikanska rytmer från medborgarhuset

Simrishamn

Västafrikanska rytmer från medborgarhuset

Varje onsdagskväll sprider sig ett rytmiskt trumljud från medborgarhuset i Sankt Olof. Då träffas unga som gamla, för att under Nina Svedmarks ledning, spela djembe - Västafrikanska trummor.

Evelina debuterar med skulptur på hamnplan

Simrishamn

Evelina debuterar med skulptur på hamnplan

Förra veckan invigdes en ny temporär skulptur på hamnplan i Simrishamn. Bakom verket ”Sonic Seam” står konstnären Evelina Nolin, nyutexaminerad från Konstfack och tidigare elev på Österlenskolan för Konst och Design.

Folkhögskolan på turné

Simrishamn

Folkhögskolan på turné

Intresset var stort när Österlens folkhögskola förra tisdagen gav sig ut på miniturné i sydöstra Skåne för att informera om höstens utbildningar.

Bollen i nät för ny park

Nybyggt

Bollen i nät för ny park

Covid-19 må ha satt stopp för en officiell invigning av nya parken vid Bergstrands väg i Simrishamn men stämningen var ändå på topp när Anna Bartels, Carl-Göran Svensson och Emilia Hallgren invigde spontanidrottsplanen med en basketmatch.

Romska kulturskatter på Österlens museum

Simrishamn

Romska kulturskatter på Österlens museum

I lördags öppnade vandringsutställningen ”Romska smycken – hantverk, tradition och ett sätt att leva” på Österlens museum. Utställningen visar de fåtal romska smycken och ceremoniella föremål som ännu finns kvar i Sverige idag och den historia som går att berätta om dem.

Årets pristagare utsedda

Pris

Årets pristagare utsedda

Världsgitarristen och vitemöllingen Göran Söllscher, Simrishamns karateklubb och konstnärliga ledarna för Scen Österlen, Tove och Carl-Johan Wåhlin, är årets tre pristagare när kommunen delar ut ett kulturpris, ett idrottspris och ett föreningsledarstipendium.