1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Taxi Österlen växlar upp

De jobbar alltid helg och trampar vatten under lågsäsong. Men chaufförerna på Taxi Österlen klagar inte. Efterfrågan på körningar har ökat och därför utökas flottan nu med ytterligare en bil.
Karoline Arvidsson är ny chaufför på Taxi Österlen som utökar flottan med ytterligare en bil. Ingemar Eriksson och Jonas Fagerell ser framtiden an med tillförsikt.

– Det är min sambo, Karoline som har börjat köra för oss, säger Ingemar Eriksson, som tillsammans med Elisabeth Holst, Jonas Fagerell och Johan Haak sitter i styrelsen för den ekonomiska föreningen Taxi Österlen.

Taxi Österlen har idag två bussar och tre personbilar som rullar runt om på Österlen.

– Högtryck är fredag- och lördagskvällar när folk ska ta sig till och från fester och middagar, säger Ingemar som menar att det är stor skillnad på körningarna nu och för 20 år sedan.

– Då fanns det betydligt fler nöjesställen och det var stökigare. Nu åker vi mest och lämnar och hämtar på privata fester.

Det är också stor skillnad på arbetsbördan under de olika säsongerna.

– Under sommaren är det full rulle. Januari, februari och mars är segare. Men ibland blir det några längre körningar, till exempel till Kastrup för att lämna kunder som ska ut och resa, säger Ingemar.

Taxi Österlen kör inte sjukresor, men har ändå en hel del körningar till sjukhuset. När seniorerna har ett viktigt läkarbesök inbokat vill de försäkra sig om att vara i tid.

Att arbeta som taxichaufför är krävande. Det är mycket stillasittande och långa pass. Man arbetar alltid helg och ofta natt.

– Det roliga med jobbet är det sociala, att få träffa folk. Och att man kommer runt på ställen som man förmodligen aldrig skulle ha sett annars, säger Ingemar.

Taxi Österlen har anor från 40-talet, men gick då under namnet Taxi Simrishamn. Efter en sammanslagning med flera småbolag bytte man namn. 1992 flyttade verksamheten till stationshuset i Simrishamn.