unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Therese drog fullt hus

I fredags gästade världsstjärnan i simning, Therese Alshammar, Nätverket Österlens frukostmöte på Nordic Sea Winery i Simrishamn. Nätverkets medlemmar fick se glimtar ur den trefaldiga olympiska medaljörens långa idrottskarriär och bjöds på värdefulla tips och tankar kring bland annat motivation.
Till Nätverket Österlens fjärde frukostträff bjöd simstjärnan Therese Alshammar på glimtar ur sin långa och framgångsrika idrottskarriär.
Till Nätverket Österlens fjärde frukostträff bjöd simstjärnan Therese Alshammar på glimtar ur sin långa och framgångsrika idrottskarriär.

För tre år sedan meddelade Therese Alshammar att hon efter två decennier på elitnivå avslutar sin framgångsrika karriär. I bagaget hade hon då 71 internationella medaljer, varav 3 OS-medaljer och 25 VM-medaljer. Hon hann även plocka hem 94 SM-guld, varav 43 i långbana och 51 i kortbana.

Under många år kom hennes motivation från just medaljjakten, men efter OS i Sydney år 2000, då Therese blev tvåa på 100 meter fritt efter holländskan Inge de Bruijn, hände något.

– På den tiden simmade jag bara för att bli bäst och för att vinna stora tävlingar. Motivationen kom enbart utifrån och det räckte inte. Efter Sydney var jag helt omotiverad och bytte tränare.

Therese hittade så småningom tillbaka till glädjen och motivationen kom nu istället inifrån.

– Jag ändrade fokus och blev motiverad att göra, inte att få gjort. Det förändrade allt.

För en av nätverkets stipendiater var dagens frukostmöte extra inspirerande. Österlens lokala simhopp, 15-åriga Olivia Hansson, som tävlar för Kiviks Simklubb, lyssnade storögt på sin idol.

– Det känns overkligt att få träffa henne. Lite nervöst, men väldigt häftigt.

Olivia har stora ambitioner och satsar på att delta i OS.

– Drömmen är att kvala in till landslaget och så småningom bli bäst i världen, sa Oliva.

– Det är inte frågan om, utan när du är där, sa Therese Alshammar uppmuntrande.

Läs mer

Succésommar för blomsterkungarna

Ystad

Succésommar för blomsterkungarna

Med omkring 2000 besökare om dagen och en omsättning under juli som ökade med 350 procent jämfört med i fjol, kan Karl Fredrik Gustafsson och sambon Petter Kjellén på Eklaholm se tillbaka på en sommar som överträffade deras vildaste fantasi.

Karossgården i Gladsax stänger efter 25 år

BUTIK

Karossgården i Gladsax stänger efter 25 år

Antik- och kuriosabutiken Karossgården i Gladsax startade 1995 och stänger nu efter 25 år. Anne Edberg som blivit känd för sina omsorgsfullt uppbyggda miljöer kommer framför allt att sakna variationen med att driva butiken.

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Tomelilla

De tar trendig hälsodryck från LA till Brösarp

Nu har Kombucha, trenddrycken som dricks av både Hollywoodstjärnor och hälsoprofiler, nått Österlen. I en svartmålad lagerlokal bakom Vägstationen i Brösarp har Charlotte von Arnold och Salomon Anaya nyligen startat Kombuchabryggeriet Scobybaby.

Par satsar på obemannad lanthandel i Skåne-Tranås

Tomelilla

Par satsar på obemannad lanthandel i Skåne-Tranås

För 15 år sedan försvann lanthandeln från Skåne-Tranås, men i sommar återvänder den. Fast i en helt ny och modern tappning. En automatisk livsmedelsbutik, där kunderna sköter sig själva.

Filial i farfars fars skrädderi

Simrishamn

Filial i farfars fars skrädderi

På Kristi himmelfärdsdag öppnar Suzanne Rosengren en filial till Ystadbutiken Krizi i sitt sommarhus i Östra Hoby.

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Simrishamn

Lämnade finansvärlden och öppnade surflodge

Efter att ha bott i en folkabuss och flackat runt mellan Europas bästa surfstränder i några år har Måns Olofsson slagit ner bopålarna. Strax efter påsk öppnade han Österlen Coffee and Waves, ett surflodge och kafé i Kivik.